Edwina Tops Alexander wint wereldbeker in Coruna. Maikel Van der Vleuten grijpt alsnog wereldbeker punten

Edwina Tops Alexander wint wereldbeker in Coruna. Maikel Van der Vleuten grijpt alsnog wereldbeker punten
De wereldbeker wedstrijden van de West-Europese liga ging vandaag verder in het Spaanse La Coruna. Op de vijfsterren wedstrijd in Casas Novas kwamen in totaal acht combinaties aan de start  van de barrage in deze 1.60m wereldbeker manche.

Het beste Nederlandse resultaat kwam er dankzij Maikel van der Vleuten in het zadel van Idi Utopia (v. Quasimodo Z). Het duo klasseerde zich voor de barrage en sprong er één balk uit de lepels. Samen met Marta Ortega's BWP-merrie haalde van der Vleuten zo de achtste plaats.

Uiteindelijk sprong de Australische Edwina Tops-Alexander naar de overwinning met haar eigen KWPN-merrie, California (v. l'Esprit). Het duo snelde naar de overwinning in 40,08 seconden.

De Australische bleef zo ruim twee seconden voor op Max Kühner met de 10-jarige Clarimo-zoon, Chardonnay 79. De Oostenrijker stopte de klok op 42,33 seconden. Manuel Fernandez Saro (Cuidam, v. Verdi) volgde op de derde plaats.

De top vijf werd verder afgewerkt door  Denis Lynch (All Star 5, v. Argentinus) en Sameh El Dahan (Suma's Zorro, v. Ard VDL Douglas) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten