Duitsers blijven overheersen in Hamburg

Duitsers blijven overheersen in Hamburg
Vanmiddag werd er in Hamburg de 2de proef van de dag gereden. Het ging om een 1.40m hoge CSI 4* springproef rechtstreeks op tijd.

Op de groene grasvlakte kwamen 32 deelnemers aan start. Voor Nederland was het Johnny Pals die met de 10-jarige A Lee Spring Power (v. Argentinus) de eer hoog diende te houden. De combinatie haalde de finish met één springfout in 68,02 seconden en wist zo geen prijs in de wacht te slepen.

De overwinning bleef in eigen land. Heiko Smidt reed Chap (Cellestial) naar de zege in een tijd van 60.87′ seconden. Op de 2de plaats strandde de Ierse ruiter Billy Twomey met onder het zadel Eindhoven G.H. (Vaillant). Zij deden 61.16′ seconden over het parcours. HEt duo ging zo de Belgische amazone Karline de Brabander vooraf. De Brabander deed een beroep op haar 12- jarige BWP hengst Fantomas De Muze (For Pleasure). Fantomas De Muze sprong uit het boekje maar deed iets langer over het parcours, namelijk 61.71′ seconden.

De verdere top vijf  werd bezet door de Duitse ruiters. Op 4 staat Wilhelm Winkeler met Desperado AM (Wittinger VDL) in een tijd van 62.58′ seconden. Op de 5de plaats vinden we Jule Lüneburg met haar 11- jarige Sternenbanner (Stakkato).

Vanavond treden de CSI 5* ruiters voor de eerste keer aan in Hamburg.

Klik hier voor alle resultaten.