Dubbele winst voor Ester Blekkink op het CH Lonneker te Haaksbergen

Dubbele winst voor Ester Blekkink op het CH Lonneker te Haaksbergen
Naast de Equnews Summer Ranking Tour die het afgelopen weekend werd verreden op het CH Lonneker te Haaksbergen, stonden er ook diverse andere rubrieken op het programma. Het hoogtepunt was het afsluitende 1m40 springen dat afgelopen zondag werd verreden.

Deze rubriek met barrage kende slechts vier deelnemers die de barrage wisten te behalen. De winst was daarbij voor Ester Blekkink die hier haar It's Easy met een mooie foutloze ronde naar een tijd wist te sturen van 43.46 seconden. De amazone die onder meer enkele jaren reed voor Roelof Bril laat met dit mooie resultaat zien nog helemaal in vorm te zijn. Zo bleef ze voor op Leontine Bruin die hier haar Eternity naar een tweede plaats stuurde in een tijd van 44.20 seconden. Op de derde plaats vinden we vervolgens Desiree Kemper en haar Dominent die hier naar een tijd wisten te rijden van 51.22 seconden.

De top vijf werd voltooid door Claudia Morsink en haar Carthino Z met wie ze een foutloze eerste omloop kende, maar in de barrage helaas een balk uit de lepels zag vallen. Met een tijd van 50.79 seconden en vier strafpunten eindigde ze daardoor op de vierde plaats. Chantal Leusink en haar Edeling hadden het geluk ook niet mee zitten in de barrage en moest ze met 12 strafpunten het veld verlaten. Met 50.43 seconden op de klok eindigde ze op de vijfde plaats.

Edwin Klokman in het zadel van Can Can wist de barrage helaas niet te halen door in de eerste omloop 4 strafpunten te noteren. Daardoor was er voor hem een zesde plaats.

Vorige maand werd er op 11 juni in Haaksbergen al een 1m40 rubriek verreden. Samen met het CH Lonneker werd er een combinatieprijs beschikbaar gesteld voor de drie beste ruiters over deze twee wedstrijden.  Dit ging om extra prijzen van 250 euro voor de eerste plaats, 150 euro voor de tweede plaats en 100 euro voor derde plaats. Het was Ester Blekkink die de extra geldprijs van 250 euro mocht komen ophalen. De tweede plaats ging naar Kim Bekhuis, terwijl de derde plaats ging naar Jan Willem Schaap.


"Het was voor ons, L.R Het Twentse Ros en P.C. de vijf marken uit Lonneker, de eerste keer dat we dit concours hebben georganiseerd op de locatie van de Sterruiters in Haaksbergen. Wij kijken tevreden terug op een weekend waarbij alles goed is verlopen, het hele weekend hebben we mooie wedstrijden gehad en het was een geslaagd evenement", aldus de organisatie.