Dubbele top tien notering voor Leopold van Asten in Zweden

Dubbele top tien notering voor Leopold van Asten in Zweden
Op de vijfsterren show van het Zweedse Gothenburg begon de dag vanmorgen met een 1.45m en een 1.50m rubriek.

Het was hier de Zweedse topruiter Henrick von Eckermann die nipt de overwinning op zijn naam wist te schrijven in de 1.5om. Met zijn Lucky Silvana Z (v.  L.Silver Joter Z) noteerde hij een razendsnelle tijd van 36.04 seconden en claimde daarmee de overwinning in deze rubriek. Er was een tweede plaats voor Pieter Devos met de negenjarige Zangersheide merrie Claire Z (v. Clearway) met wie hij in de barrage een snelle tijd neer wist te zetten van 36.08 seconden. De Duitser Marcus Ehning eindigde met zijn Pret A Tout (v. Hiram Chambertin) op een derde plaats met een tijd van 37.58 seconden. De top vijf werd vervolgens vervolledigd door de Zweedse Alexandra Eriksson die met haar Liss Royal op een vierde plaats eindigde in 37.60 seconden, gevolgd door de Duitser Marco Kutscher die hier met de Numero Uno zoon Van Gogh naar een vijfde plaats wist te rijden in 37.81 seconden.

Leopold van Asten zadelde zijn VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) met wie hij naar een tiende plaats wist te rijden. Zij moesten in de barrage vier strafpunten noteren met een tijd van 38.39 seconden. Van de 27 combinaties wisten er 11 in de barrage te eindigen.

Het was Henrick von Eckermann die in het 1.45m opnieuw de overwinning op zijn naam wist te schrijven. Ditmaal deed hij dat samen met de Holsteiner hengst Little Lord 90 (v. Lasino) met wie hij een tijd neer wist te zetten van 59.00 seconden. Deze keer bleef hij ruimschoots voor op zijn landgenote Malin Baryard-Johnsson die met haar H&M Second Chanse (v. Carland) naar een tweede plaats reed in een tijd van 60.58 seconden. Ook hier was het Marcus Ehning die als derde op het podium eindigde, ditmaal met zijn Cristy (v. Canturo) met wie hij rondkwam in 60.69 seconden.

Ook hier was het Leopold van Asten die als beste Nederlander uit de bus kwam. Ditmaal samen met zijn VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) met wie hij een negende plaats achter zijn naam kon noteren in 67.77 seconden.

Klik hier voor alle resultaten