Doron Kuipers' Zucces boekt succes in Roosendaal

Doron Kuipers' Zucces boekt succes in Roosendaal
What's in a name ... De dertienjarige KWPN-ruin Zucces (Gerlinus x Kenwood) heeft net met Doron Kuipers de tweesterrenproef 1,35m in Den Goubergh gewonnen. Het Nederlandse duo sprong alle concurrentie ondersteboven met hun tijd van 28,16 seconden. Ook Albert Zoer en Freedom (Larino) konden niet dichterbij komen dan 30,71 seconden en werden tweede. Zoer bleef op zijn beurt voor op de Ier Ethan Ahearne en Bruno Banani 9 (Balou du Rouet), die 0,2 seconde langer deed over zijn tweede fase.

Amber Elst en Chanel (Canturo) vormden de derde Nederlandse combinatie in de top vijf. Zij werden vierde met een tijd van 32,65 seconden, een kleine 0,08 seconde sneller dan de Britse Nicole Pavitt en de KWPN'er Flavio (Cicero Z van Paemel).

Op de zesde plaats prijkte de Belg Viktor Daem, maar de verdere top vijf ging volledig naar Nederland. Mel Thijssen deed haar familienaam eer aan en sprong naar plaats 7 met Batistuta (Emilion), maar noteerde vier strafpunten in de tweede fase. Siebe Kramer en Donnafugata werden met 8 strafpunten achtste, Nick van den Broek werd negende. Tim Franssen sloot de top tien af; hij was de laatste van alle foutlozen in de eerste fase.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Eerder vandaag, in het 1,20m, reed Siebe Kramer zich met Gulina BH (Toulon) naar de tweede plaats. Bram van der Pluijm werd derde met Jumpy (Jumpy des Fontaines), Piet Raijmakers Jr derde. De Franse Ellia Camille Jaouen won op Vip d'Ete (Arko).

Klik hier voor het volledige resultaat.