De Nederlandse combinaties zijn klaar voor het Wereldkampioenschap in Lanaken vandaag!

De Nederlandse combinaties zijn klaar voor het Wereldkampioenschap in Lanaken vandaag!
Het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken zit er bijna op. Vandaag worden er in de drie finales nog gestreden om de titel van 'Wereldkampioen'.

Bij de 5-jarige paarden is het de Duitse Angelique Rüsen die in poleposition start. Met Zandor Alpha Z, een Zangersheide hengst van Zeus, zal zij vandaag als laatste aan de start komen. Zij kende een heel sterke wedstrijd dit weekend. Ook met Brunetti (v. Balous Bellini) en Calvino (v. Castelan II) wist zij zich te kwalificeren.

Voor Nederland wist Gerben Morsink zich te kwalificeren met Nogalina Z, een merrie van Numero Uno. Ook landgenoot Max van de Poll komt aan de start. Hij zadelt Happy Girl, een KWPN merrie van Eldorado v. Zeshoek.

Andere Nederlandse combinaties aan de start zijn Sander Naber en Hasall (v. VDL Zirocco Blue), Michel Priemis en Hamanta B (v. Dakar VDL) en Gerald Geessink met No Limit 67 (v. Numero Uno).

Ook bij de zesjarigen wisten heel wat Nederlandse ruiters zich te plaatsen voor de finale.

Marcel Willems en Apollo Z (v. Aganix du Seigneur), Ivo Biessen en Lorenta (v. VDL Cardento), Willem Greve en Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek), Pieter Rutten en Grace (v. Lord Z), Anoek van der Pluijm en C Wellie (v. Calvin Z), Renske Kroeze en Berdien (v. Bustique) en Steven Veldhuis en Graziano (v. Baltic VDL) komen allemaal aan de start.

Als laatste combinatie komt de Duitse ruiter Toni Haßmann de baan in. Hij zadelt hiervoor Pepita Con Spita op, een merrie van Con Spirit 7.

De laatste categorie, die van de 7-jarige paarden, staat omstreeks 16u10 op de planning. Ook hier zullen heel wat Nederlandse combinaties mee strijden om de overwinning.

Joy Lammers zal voor Nederland de spits afbijten met Froukittaire (v. Emilion). Harrie Wiering en Oberon (v. Olympic Fire), Kim Emmen en Fabulous (v. Baloubet du Rouet), Pieter Keunen en Fjury V (v. Numero Uno), Willem Greve en Formidable (v. Carambole) en Gerben Morsink en Rapidash (v. Chaqui Z) zijn de andere Nederlandse sterren die van start zullen gaan.

Monique van den Broek en Fasimos (v. Heartbreaker) staan er voorlopig het best voor. Zij gaan als laatste van de Nederlandse combinaties van start.

De Zweed Niklas Arvidsson start met de Diarado ruin Decurio in absolute pole position. Zij zullen de ring als laatste betreden.