Dardino schittert samen met andere KWPN'ers in hoofdrubriek Vilamoura

Dardino schittert samen met andere KWPN'ers in hoofdrubriek Vilamoura
Zonet heeft de twaalfjarige BWP-hengst Gitano van Berkenbroeck (Nabab de Reve) de proef CSI3* 1,45m gewonnen in Vilamoura. Dat deed de bruine hengst onder het Italiaanse zadel van Juan Carlos Garcia, die al diverse jaren met de hengst succesvol aan de slag is. In deze proef wisten ze hun tweede fase in 29,34 seconden te beëindigen. Landgenoot Guido Franchi met had voor deze proef de KWPN'er Dardino (Quinten van 't Merelsnest) gezadeld. Een goede keuze, want zij werden in 29,66 seconden tweede.

Pokerface 33, een veertienjarige Duits gefokte zoon van Couleur Rubin, werd derde met de Slovaak Bronislav Chudyba. Zij bleven met hun tijd van 30,24 seconden bijna 0,2 seconde voor op de Deen Soren Pedersen en Tailormade Chaloubet (Chacco Blue). David Will en Chillert Blue (Chacco Blue) verzekerden de vijfde plaats voor Duitsland.

Ook de KWPN-hengst Chirokko M (Diamant de Semilly) miste in deze proef niet. Hij werd zesde met zijn Ierse ruiter Harry Marshall.

Klik hier voor het volledige resultaat.

In de proef CSI3* 1,40m eerder vandaag wist de KWPN-ruin Amigo T (Padinus) met zijn Britse amazone Chloe Aston de tweede plaats te pakken. Zij moesten enkel wijken voor de Franse combinatie Olivier Guillon met Uladine des Nauves (Apache d'Ardiers).