Daniel Deusser wint met Cornet in opening wereldbeker seizoen

Daniel Deusser wint met Cornet in opening wereldbeker seizoen
In totaal kwalificeerden zeven combinaties zich voor de wereldbeker wedstrijd in Oslo.  Vijf van de barrage starters haalden de eindmeet foutloos.

In het zadel van Cornet (v Cornet Obolensky) werkte Daniel Deusser zijn top weekend af met de Wereldbeker winst. Het duo snelde naar de overwinning in 36,83 seconden en bleef zo Kevin Staut met For Joy van 't Zorgvliet HDC (v. For Pleasure) voor. Staut stopte de klok op 36,96 seconden.

Deusser neemt zo de leiding van het West-Europese wereldbeker klassement.  Edwina Tops Alexander volgde op de derde plaats met haar 10-jarige KWPN-merrie, California (v. L'esprit).

Peder Fredricsson (H&M Christian K, v. Namelus R) en Douglas Lindelöw (Zacramento, v. Cardento) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Net buiten de prijzen volgde Maikel van der Vleuten met de 9-jarige VDL Groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z) op de veertiende plaats met één springfout. Ook Eric Van der Vleuten beperkte de schade tot vier punten met Wunschkind (v. Casall).

Beste paarden ter wereld staken de strijd.

Zowel Halifax van het Kluizebos (v. Heartbreaker) met Lorenzo de Luca in het zadel als Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) met Gregory Wathelet op de rug staakten de strijd in de basisomloop.

De volgende manche van het wereldbeker seizoen staat volgende week gepland in Helsinki.

Klik hier voor de resultaten