Daniel Deusser: "Ik wil nog wel eens de Wereldbeker finale winnen..."

Daniel Deusser: "Ik wil nog wel eens de Wereldbeker finale winnen..."
Op zondag miste Daniel Deusser zijn start van het West Europese Wereldbeker seizoen niet. Het FEI Wereldbeker seizoen bestaat uit dertien kwalificatie wedstrijden in 10 landen. De uiteindelijke winnaar zal van 10 tot 15 april, 2018 bekroond worden in Parijs.

Voor de West-Europese liga zullen de beste 18 ruiters zich kwalificeren voor de wereldbekerfinale. En dit jaar wordt het een finale om niet te missen. De serie viert immers zijn veertigste verjaardag.

Na afloop van de Wereldbeker opening in Oslo reageerde Daniel Deusser enorm opgetogen. "Dit is een teken dat we er opnieuw klaar voor zijn. We willen er nu definitief voorgaan en ik wil alles op alles zetten om nogmaals de wereldbeker finale op mijn naam te schrijven."

Ook Edwina Tops-Alexander reageerde blij nadat ze haar comeback maakte op het hoogste niveau. De Australische was eerder bevallen. "Mijn laatste indoor wedstrijd dateert van Maart. Daarna had ik vijf maanden rust. California (haar paard) en mezelf zijn nu bijna één jaar een duo. Ze heeft niet super veel ervaring, maar ze denkt mee, en dat is enorm belangrijk."