Daan Van Geel houdt concurrentie achter zich in Ranking Proef Lier

Daan Van Geel houdt concurrentie achter zich in Ranking Proef Lier
Gisteravond werd het sportief programma op het Azelhof in Lier afgesloten met de 1.45m Longines Ranking proef. Ruim zestig combinaties verschenen aan de start van dit parcours. Uiteindelijk wisten 10 duo's zich te plaatsen voor de barrage, zeven noteerden een dubbele foutloze omloop.

De Nederlandse springruiter Daan Van Geel hield de concurrentie op een veilige afstand met zijn 9-jarige KWPN-ruin, Djam (v. Canturano). De combinatie klokte foutloos af in 40,02 seconden. Met ruim één seconde verschil volgde Joe Clee in het zadel van de Optimum vd Wellington-zoon, Alzu Ohio.

De Brit stopte de timer op 41,36 seconden en bleef zo Wilm Vermeir voor. Vermeir kruiste de finish foutloos met zijn Taran dl Pomme-dochter, Dalila de la Pomme.

Alberto Zorzi strandde net buiten het podium op de vierde plaats. In het zadel van Viceversa de la Roque (v. Kannan) ging hij Axel van Colen met Silhouette Island (v. Stakkato) voor. Rachel Steffen volgde net buiten deze top vijf op de zesde plaats met Inar C (v. Quidam de Revel).

 

Klik hier voor de resultaten