CSI Helsinki: Derde plaats voor van Asten in 1,45m rubriek

CSI Helsinki: Derde plaats voor van Asten in 1,45m rubriek
In Helsinki stond deze avond volledig in het teken van de vijfsterren ruiters. De 'Fortum Horsepower' prijs was een 1,45m rubriek die rechtstreeks tegen de klok verreden werd. 43 combinaties kwamen aan de start en van die 43 bleek de jonge Zwitser Martin Fuchs uiteindelijk de snelste. Hij ging als een speer door het parcours met Chaplin (Verdi) en finishte in 51,77 seconden. Hiermee was hij net iets sneller dan zijn landgenoot Steve Guerdat die met Albfuehren's Happiness (Heartbeat) op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie sprong een foutloze omloop in 51,77 seconden.  Onze landgenoot Leopold van Asten vervolledigde de top drie met VDL Groep Miss Untouchable (Chacco-Blue). Ook zij bleven van het hout en finishten in 51,93 seconden.

De vierde plaats ging naar Bertram Allen. Hij sprong een foutloze ronde met Molly Malone V (Kannan) en finishte in 52,09 seconden. Scott Brash en Hello Forever vervolledigden de top vijf.

In de 1.40m Speed & Handiness was de overwinning voor de Fransman Julien Epaillard en de tienjarige Sheriff de la Nutria LM (v. Diamant de Semilly). Zij kwamen aan een totaal van 47.47 seconden. Shane Breen volgde op de tweede plaats met Ispwich van de Wolfsakker (v. Carembar de Muze). Zij eindigden met een totaal van 48.90 seconden. De top drie werd vervolledigd door Eduardo Alvarez Aznar en Bjorn H (v. King Kolibri) met 49.82 seconden.

Klik hier voor de resultaten