Coyle en Tejada nemen de Ruby et Violette Cup winst in WEF II

Coyle en Tejada nemen de Ruby et Violette Cup winst in WEF II
De 35.000 USD gedoteerde Ruby et Violette Cup in Wellington werd verreden over een A en B deel. Alvaro Tejada sprong naar de winst in het eerste deel. In het zadel van Voltaral Palo Blanco (Voltaire). Het duo haalde nipt de winst na een foutloze barrage in 40,821 seconden.Ward McLain en Contessina Della Caccia (v. Contender) volgde op de tweede plaats. De combinatie kruiste de eindmeet in 40,944 seconden.

Zwitserland's Beat Mändli strandde net binnen het podium op de derde plaats met Zander. Markus Beerbaum en Ashford Farm's voormalige Tequila de Lille (v. Luciano) volgde op de vierde plaats. Gert Dierickx' Coup de Chance sprong zich eveneens in de prijzen. De BWP-ruin werd via equnews-ruiter Damien Haelterman verkocht van Stephanie De Corte naar Canada. Onder het zadel van Elizabeth Gingras sprong Coup de Chance (voormalig, Gondor van den Oude Eik) naar de vijfde plaats.

Het B-gedeelte zag Zondag's Grand Prix-winnaar naar de winst springen. Daniel Coyle loodste de 10-jarige Holsteiner merrie (Casall  x Pik Ramiro) vakkundig door het parcours in 40,868 seconden. Coyle werkt ongeveer een jaar voor één van Noord-Amerika's grootste stallen.

De Amerikaanse Emily Moffitt volgde op de tweede plaats. In het zadel van de 14-jarige Zangersheide gefokte It's Real Love vd Smis Z (v. Indoctro) haalde ze de finish in 41,015 seconden. België's Myriam Neckebroek's fokproduct sprong onlangs nog naar het podium tijdens de CSI3* in Vilamoura. In het verleden werd de vosse merrie gereden door Stephex Stables-amazone, Jonna Ekberg. Laura Chapot en ISHD Dual Star (v. Dual Star) vervolledigde het podium op de derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Beezie Madden (Breitling LS) en Roberto Teran Jr. (Il Rubacouri) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

In de 1.45m Douglas Elliman Real Estate was de overwinning voor Ward McLain. Dit met onder het zadel Callas III, voormalig gereden door Danielle Torano. Emily Moffitt haalde opnieuw het podium, ditmaal met Cassius Clay. Malin Baryard-Johnsson's voormalige Carolus 2-zoon kruiste de eindmeet foutloos in 31,205 seconden.

Lauren Hough vervolledigde het podium op de rug van Cassandra.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN