Controe (v.Wender R) onverslaanbaar in 1.55m Vejer de la Frontera

Controe (v.Wender R) onverslaanbaar in 1.55m Vejer de la Frontera
Harry Charles en de Wender R-nazaat Controe sprongen vandaag superieur naar de winst in de 1.55m Grand Prix van Vejer de la Frontera. Wonder Why (v.Padinus) eindigde net buiten het podium en Diva (v.No Limit) werd zesde. In het weekend deed Amelia (v.Cantos) goede zaken in het 1.50m.

De Britse Harry Charles zette een buitengewoon snelle tijd neer met het voormalig 2* eventingpaard. Het fokproduct van J. van Gorkum uit Oirschot maakte hiermee een slordige zestienduizend euro buit. Controe’s moeder Tasolga ster prok prest (v.Iroko) bracht daarnaast ook het 1.50m springpaard Borus (v.Odermus R) van Evie Buller. Harry versloeg hiermee onder andere zijn vader Peter Charles, die op de derde positie eindigde en op wiens naam Controe geregistreerd staat. Peter Charles droeg in London bij aan het teamgoud met KWPN’er Vindicat W (v.Guidam).

Wonder Why maakt opnieuw indruk

Spencer Roe bezette in de 1.50m rubriek op donderdag de derde positie, vandaag moest hij genoegen nemen met plaats vier. Hiermee toont zijn vijftienjarige Wonder Why aan nog steeds op het hoogste niveau een geduchte tegenstander te zijn. Wonder Why is een aanparing van Padinus en Monica B prest (v.Laurin Holstein), uit de fokkerij van F.A.J. van der Burg uit Berkel en Rodenrijs die ook zijn volle broer int. 1.40m springpaard Amos B fokte.

Zesde prijs voor Diva (v.No Limit) 

De Tsjechische amazone Emma Augier de Moussac was ook deze grote prijs weer van de partij met haar tienjarige No Limit-nazaat Diva. Deze stermerrie is gefokt door P. Knijneburg te Deurne en heeft haar talent niet van een vreemde. Als moeder staat namelijk de 1.60m springmerrie Zilvana Verte (v.Ticallux Verte) te boek. Emma Augier de Moussac stuurde haar merrie foutloos door het basisparcours en barrage en mocht zich als zesde opstellen.

Topklassering voor Amelia (v.Cantos) in 1.50m

De dertienjarige Cantos-dochter Amelia plaatste zich op vrijdag als achtste in de 1.50m Big Tour. De Egyptische Karim Elzoghby stuurde de merrie naar een foutloze basisronde en koos in het verkorte parcours voor minder risico en zette zo een foutloze, veilige barragerit neer. De 1.60m merrie behaalde op jonge leeftijd al het elite, IBOP en prok predikaat en werd uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring. Door haar fantastische prestaties in de sport, voegde ze hier uiteraard ook nog het sport-predikaat aan toe. Amelia werd gefokt door G.J. Bosman te Heerde uit de Numero Uno-merrie Uretta keur pref prest, die tevens het 1.50m springpaard Benji (v.Utopie) bracht.