Conor Drain wint Grote Prijs van Haaksbergen

Conor Drain wint Grote Prijs van Haaksbergen
De in Twente woonachtige Ier Conor Drain is dit jaar in vorm  als het gaat om de Grote Prijzen die de paarden regio rijk is. Na winst in April om de Grote Prijs van Albergen was het van he weeekend in Haaksbergen wederom raak.  De 23-jarige Ier schreef het hoofdnummer in Haaksbergen op naam met zijn nieuwe troef Audi’s Faults Free (v. Con Air).

Tijdens een barrage met elf combinaties werd er flink gestreden om de koppositie. Drain die niet  met twee paarden in de barrage zat kwam als eerste in de ring met Deister (v. Diamant de Semilly), waar hij een snelle foutloze rit mee neerzette. Echter werd deze tijd al snel verbeterd door Nuri Dijks en Vincent Geerink.  Maar Drain  had met de twaalfjarige  Audi’s Faults Free, die voorheen door Ruben Romp werd uitgebracht, nog een tweede troef in handen. In een ongolofelijke rit stuurde de Ier de Con Air nakomeling rond het parcours en kwam maar liefts anderhalve seconde sneller doo de finish als Nuri Dijks en Addison.  Dijks eindigde op de tweede plek voor Vincent Geerink en Beaumont die de derde plaats innamen.

“Ik was al achtste met hem in de Grote Prijs van Wierden en ik dacht ik neem hem nog een keer mee om hem wat beter te leren kennen”, vertelt Drain na afloop van zijn overwinning. “Dat is wel gelukt vandaag.”

Naast de overwinning weet Drain ook de vierde plaats in ontvangts te nemen met Deister, terwijl Willem Greve en Zypria S (v. Canturo) de top vijf compleet maakten.