Christian Ahlmann over Hong Kong: "wat vandaag is gebeurd, had ik niet verwacht"

Christian Ahlmann over Hong Kong: "wat vandaag is gebeurd, had ik niet verwacht"
De Longines Masters in Hong Kong zitten er jammer genoeg al een paar dagen op, maar wij genieten graag nog even na. In de allesbepalende Grote Prijs kregen we een bloedstollende barrage, die uiteindelijk gewonnen werd door Christian Ahlmann. Equnews kreeg van zowel de winnaar als enkele andere deelnemers een paar reacties over deze GP.

Christian Ahlmann: wat vandaag is gebeurd, had ik echt niet verwacht. Het was een moeilijk parcours met heel wat kwaliteit aan de start. Toen ik Ludger zijn ronde zag op het scherm moest ik het laatste risico nemen. En dat is gelukkig gelukt. Ik wil ook mijn team  van grooms tot sponsors en eigenaars bedanken. Ik ben slechts de ruiter maar het is dankzij het team dat ik vandaag won.

Ludger Beerbaum: ik wil nog even mijn respect tonen aan Christian. Zijn paard was een van de underdogs. Niet echt veel ervaring en toch wist hij de winst te grijpen. Dat eist heel veel respect op! Ikzelf heb mijn nummer 1 paard meegenomen naar Hong Kong. De paardensport is sterk gegroeid in Azië en zeker in Hong Kong. Het is een enorm plezier om deel uit te maken van deze ervaring.

Max Kuhner: Hong kong was een super ervaring voor mij. De wedstrijd is super georganiseerd en de stad is adembenemend. De Longines Masters is een droom wedstrijd. Alle manches zijn een toonbeeld van hoge kwaliteit en top sport.

Chrisophe ( Ameeuw): ik bedank alle sponsors met een extra bedankje aan Longines en de Hong Kong Jockey Club. Ik bedank ook graag de top ruiters die hier aan de start komen. Ik wil ook het team eens extra bedanken. Het doet "deugd" het publiek jaar na jaar te zien groeien. Ik hoop iedereen volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen. Ik ga nog niets verklappen maar volgend jaar wordt het weer een top editie met enkele vernieuwingen