Charlotte Verhagen naar geweldige tweede plaats in Grote Prijs Vilamoura

Charlotte Verhagen naar geweldige tweede plaats in Grote Prijs Vilamoura
Zojuist is Charotte Verhaven op een tweede plaats geeindigd in de Grote Prijs van de Vilamoura Atlantic Tour. Tijdens een barrage met zeven combinaties moest de amazone enkel de thuisruiter Luis sabino Concalves voor laten gaan.

Verhagen zette met haar KWPN'er Abacha HL (v. Cantos) de tijd op scherp met een foutloze rit in 43.84 seconden. Daarmee ging de amazone stevig aan de leiding ware het niet dat de Portugese Goncalves even later de tijd nog nét wist te verbeteren.

Met zijn Selle Francais ruin Scott Imperio Egipcio (v. Lord Calando) ging hij voor thuis publiek met de overwinning vandoor. De Portugees zette in de barrage 43.32 seconden op de klok hield daarmee de rest op afstand.

Op de derde plats eindigde de Britse amazone Ellen Whitaker. Die stuurde de Iers gefokte Arena Uk Winston (v. Waldo Van Dungen) in 45.42 seconden rond. Dat was een flink stuk langzamer als de twee combinaties aan de kop van het klassement. Maar ruim voldoende om de Slovaak Radovan Sillo en Isodor Carcaletto (v. Cardento I) voor de blijven. Die kwam als vierde en laatste foutloze combinaties in de barrage in 50.86 seconden over de eindstreep.

Laura Renwick had zich met Top Dollar VI (v. Dollad du Murier) als vierde kunnen opstellen in de prijsuitreiking, ware het niet dat er een balk viel tijdens de rit van 46.04 seconden. Nu moest de Britse amazone genoegen nemen met een vijfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.