CH De Wolden vernieuwt terrein voor jeugd EK’s

CH De Wolden vernieuwt terrein voor jeugd EK’s
Het is nog even wachten tot het Europees kampioenschap op de CH de wolden. Nog ongeveer een anderhalf jaar te gaan en de young riders, junioren en children zullen er strijden voor de Europese titel.De drie jeugd EK’s staan van 9 tot en met 14 juli 2019 op het programma in Veeningen. Daarom heeft de organisatie geinvesteerd in een nieuwe inspringpiste.

Verder wordt de waterhuishouding op het terrein verbeterd, zodat het paardenwelzijn in de stallen nog optimaler wordt.  Het doel is in de zomer van 2019 over een perfecte wedstrijdaccomodatie te beschikken.




Gedeputeerde Henk Jumelet: “CH De Wolden is een belangrijk evenement met grote economische waarde. Met de investering in vernieuwing van het terrein en voorziening kan de organisatie de internationale gasten voor het EK op een goede manier ontvangen en ervoor zorgen dat zij het jaar daarop ook terugkomen voor het concours.”

Burgemeester Roger de Groot van gemeente De Wolden: “De verbetering van het terrein is een initiatief van de Stichting CH De Wolden om het concoursterrein nog geschikter te maken voor het evenement. Met deze verbeteringen is het terrein klaar voor het jaarlijkse evenement CH De Wolden, met in 2019 dus ook nog het EK. Daar dragen wij vanuit Initiatiefrijk De Wolden graag aan bij.”