Carolien Teggeler en Eva Oude Wolcherink winnen Summer Ranking rubrieken op CH de Lutte

Carolien Teggeler en Eva Oude Wolcherink winnen Summer Ranking rubrieken op CH de Lutte
Afgelopen week werd er in Beuningen het CH de Lutte verreden. Op deze wedstrijd in het Twentse plaatsje stonden er maar liefst twee rubrieken van de Equnews Summer Ranking Tour op het programma. Daarvan werd er 1 verreden op de donderdagavond, terwijl de andere zaterdagochtend werd verreden.

Hier was er op de eerste dag winst voor Carolien Teggeler die met haar Goodluck uitkwam voor de RV Berg en Dalruiters die het evenement organiseerden. Zij wist de jury te imponeren met een standvastige score van 78 punten in beide ronden, waarvan de tweede ronde een barrage was.

De voor de RV Grensruiters uitkomende Femke Hesselink wist met haar Mona Lisa naar een tweede plaats te rijden met een score van 66.5 punten in de eerste ronde en 70.5 punten in de barrage. Op de derde plaats vinden we vervolgens Robert Kamphuis die hier met zijn Igor een totaal bij elkaar weet te rijden van 68.5 punten.

De top vijf bestond uit Manfredi Campana en Puntes Lovely die hier in de barrage naar een totaal reed van 68 punten, gevolgd door Filippo Lafiata die met Kores van ter Notelaere 66.5 punten ontving van de stijljury.

 

Op de zaterdag was het de amazone Eva Oude Wolcherink die uitkwam voor rij en jachtsvereniging Bogelscamp uit Denekamp. Zij wist samen met haar Hello Blue SDH zowel de eerste ronde als de barrage ronde foutloos af te leggen en imponeerde de jury met haar zit en rijstijl. Zij ontving in de eerste ronde dan ook de hoogste score van 80,5 punten, terwijl ze in de barrage eveneens de hoogste punten mocht noteren met een totaal van 85.

Hiermee ging ze ruimschoots aan de leiding en verwees ze Mariëlle Tempert die hier gezeten op haar Galvano ook twee nette ronden liet zien naar een tweede plaats. Voor Mariëlle was er in de eerste ronde een totaal van 78,5 punten, terwijl zij in de barrage 81 punten in ontvangst mocht nemen. Als derde eindigde vervolgens Sharon Oude Steenhof met Merano die hier uitkwamen voor de RV Grensruiters. Zij kreeg in de barrage een score toebedeeld van 75,5 punten.

De top vijf bestond vervolgens uit Katja Lont met haar Miss Eowyn die met een totaal van 71 punten op de vierde plaats eindigde, gevolgd door Emma Ariës en haar Gossip Girl die ook met 71 punten op de vierde plaats eindigden.

In de Equnews Summer Ranking vallen er punten te verdienen voor de deelnemers. Hierbij geldt dat de top vijftien punten krijgt voor hun resultaat. Daarbij ontvangt de nummer één 40 punten, de nummer twee 35 punten en de nummer drie 30 punten en zo verder. De top vijf die in het uiteindelijke eindklassement winnen zullen een sponsorpakket ontvangen. De ESR-Tour wordt verreden over verschillende locaties door heel Twente deze zomer.

Voor meer informatie klik je hier.