Canada wint Nations Cup Ocala

Canada wint Nations Cup Ocala
In Ocala heeft het Canadese team de FEI Nations Cup gewonnen. De eerste Amerikaanse landenprijs van het jaar werd volledig gedomineerd door het Canadese team.

Met een totaal van acht punten over beide omlopen haalde Canada de overwinning zonder een beslissende barrage. Zowel Ian Millar met de Vigo d'Arsouilles-zoon, Dixson als Eric Lamaze met de 13-jarige Coco Bongo (v. Caretino) hielden het over de beide omlopen foutloos. Tiffany Foster (Brighton, v. Contendro II) en Francois Lamontagne (Chanel du Calvaire, v. Luccianno) noteerden telkens minimaal één springfout.

Brazilië volgde op de tweede plaats met zestien punten. Bij de Brazilianen hield geen enkel duo het dubbel nul. Wel waren er foutloze omlopen voor Felipe Amaral met Premiere Carthoes BZ (v. Carthago Z), Rodrigo Lambre (Coleman, v. Kitile Horta) en Yuri Mansur (Inferno, v. Incolor).

Het Ierse team haalde eveneens het podium, in ex aequo met de thuis-ruiters, Amerika. De Ieren sprongen in Abu Dhabi op zaterdag naar de tweede plaats, ditmaal deelde het Ierse team de derde stek met 24 punten met Amerika.

Klik hier voor de resultaten