Britse Saywell geeft Nederlandse concurrentie het nakijken

Britse Saywell geeft Nederlandse concurrentie het nakijken
Louise Saywell was vanmorgen niet bij de benen in de twee-fasen rubriek over 1.40m hoogte bij Equestrian Centre de Peelbergen. In een vliegens vlugge rit zette de Brits amazone alles op alles om de Nederlandse concurrentie van zich af te slaan.

Spannend was het zeker! Halverwege de rubriek was het Kristian Houwen die met KWPN hengst Edinburgh aan de leiding stond. Het duo klokte in de tweede fase 30.74 seconden met een vlot gereden rit. Vlak daarna was het Saywell die net als gisteren flink uithaalde met een supertijd van 27.48 seconden in het zadel bij de BWP ruin Feigtling (v. Chicago Z).

Met nog flink wat starts te gaan waren het de Nederlandse combinaties die flink hun best deden om de nummer één positie terug te veroveren. Van alle pogingen was het Michel Hendix en de Zangersheide merrie Alaska (v. Asca Z) die nog het meeste in de buurt kwamen. Het duo passeerde de finish na een tweede fase van 29.18 seconden. Dertien hondersten later volgen Niels Tacken en Chenna Z (v. Chablis I Z) op de derde plaats.

De rest van de top 6 ging ook naar Nederland met opeenvolgend Liza Tiebot die van de zomer nog de CSI1* Grand Prix won, Kristian Houwen en Dominique Nijhof-Roelofsen.

Tijdens de Emmers Horshop prijs was het een internationaal podium met Duitse winnaar in de vorm van Tobias Bremermann. In een barrage met 13 combinaties was Bremmermann de snelste samen met zijn Holsteiner Curtis B (v. Canturo) in 34.69 seconden. De tweede plaats ging naar de Griekse Georgia Founta. De voor stal Carpe Deam rijddende amazone klokte 35.43 seconden met de Oldenburger merrie Hyxtra (v. For Pleasure). Alexandr Nobel uit Denemarke eindigde op de derde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.