Boy-Adrian Van Gelderen imponeert in Bergen-Op-Zoom

Boy-Adrian Van Gelderen imponeert in Bergen-Op-Zoom
In het West-Brabantse Bergen Op Zoom vond afgelopen weekend de Concours Hippique Bergen Op Zoom plaats. De wedstrijd die voor het eerst in 1903 werd georganiseerd zag op maandag een Belgische winst in de 1.40m hoofdrubriek.

Antwerps springruiters, Boy-Adrian Van Gelderen sprong er naar de overwinning in het zadel van APG Cadouch Z (v. Calvaro Z). Samen met de 7-jarige hengst wist hij als enige de eindmeet foutloos te kruisten. Dit in een tijd van 78,50 seconden.

Van Gelderen werd opgevolgd door Renee de Weert en Braceheart. De Weert sprong in een recordtijd van 73,84 seconden, dit ten kostte van één springfout. Maaike Theunis strandde op de derde plaats met TTO Douala (v. L'esprit). De combinatie sprong één balk uit de lepels in 74,07 seconden.

Bas Knijff (Cassius Clay VDV Z) en Nils Vanhees (Himalay V&V) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Vooraf haalde Wiljan Laarakkers de overwinning in de klasse ZZ klassiek. Op de rug van Dukato wist hij de snelst foutloze tijd te noteren in 49,87 seconden. Slechts twee combinaties hielden het foutloos op het scorebord. Cristiaan Van de Plasse en Flora de L'impermeable klokte foutloos af in 51,52 seconden, goed voor de tweede plaats.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN