Bonfix verkent Landelijke springsport

Bonfix verkent Landelijke springsport
In 2018 is het zo ver, na 2 succesvolle jaren dressuur topsport gaat BONFIX zich in 2018 naast het BONFIX dressuur concours richten op de springsport. Er is gekozen om de springcompetitie op meerdere locaties plaats te laten vinden dan de dressuurcompetitie die in 2018 voor het derde jaar verreden zal worden bij de Heuvelruiters in Wezep.

Voor de springcompetitie is gekozen voor de volgende 4 locaties:

 

28 april  -   Kloosterruiters - Olst (fam. Tiebot)

26 mei   -   Manege Zwolle - Zwolle (fam. Van Jaarsveld)

30 juni  -   Schaapskooiruiters - Wapenveld (rijvereniging de Schaapskooiruiters)

Laatste selectiemogelijkheid + GRANDE FINALE :
24 / 25 augustus   -   De Heuvelruiters - Wezep (rijvereniging de Heuvelruiters)

 

Tijdens de "selectiewedstrijden" is het de bedoeling dat men zo min mogelijk "plaatsingspunten" verzameld voor een plek in de GRANDE FINALE die in Wezep zal worden verreden.

Bij een eerste plaats krijgt men 1 punt, 2e plaats 2, 3e plaats 3 en zo verder. De punten van de beste 2 wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en dat is je eindscore. Men dient minimaal 2 van de 4 selectiewedstrijden te rijden om mee te kunnen en mogen doen aan de Finale. Rijdt men 3 of 4 selectiewedstrijden, dan zullen de 2 beste resultaten voor de einduitslag meetellen.

De beste 20% (met een maximaal aantal deelnemers van 30 per klasse) van de deelnemers die minimaal 2 wedstrijden hebben gereden mogen deelnemen aan de Finale. Combinaties dienen uit te komen in de hoogst behaalde klasse als combinatie.

De wedstrijden zijn opengesteld voor wedstrijdrijdende combinaties die aangesloten zijn bij de KNHS. Ook is het de verantwoordelijkheid van de ruiter / amazone dat er altijd diervriendelijk en veilig zal worden gereden. Het paard dient in goede conditie en ingeënt aan de start te verschijnen. Prijsuitreiking is na iedere klasse in de finale te paard en in tenue.

Alle locaties zijn voorzien van voldoende (verharde) parkeerplaatsen, professionele sportbodem om op los te rijden en waarop het parcours wordt verreden. De klassen waarvan een eindklassement wordt opgemaakt zijn de volgende: B, L, M, Z en ZZ.