Bluman grijpt Grand Prix winst in Wellington: "Het was m'n eerste maal als laatste aan de start in een vijfster GP"

Bluman grijpt Grand Prix winst in Wellington: "Het was m'n eerste maal als laatste aan de start in een vijfster GP"
De eerste vijfsterren Grote Prijs van het jaar op het Winter Equestrian Festival in Wellington viel ten prooi van Daniel Bluman met de 10-jarige Lawito-zoon, Ladriano Z.

Slechts twee combinaties van de 40 starters wisten het basisparcours van Kelvin Bywater foutloos af te werken. Als eerste aan de start in de barrage was de Olympische Zilveren medaille-winnaar, Beat Mändli. Samen met de 10-jarige KWPN-merrie Dsarie (Veron x Ahorn) klokte Mändli foutloos af in 40,47 seconden. Uiteindelijk moest de Zwitser in het zadel van M. Smit's fokproduct genoegen nemen met de tweede plaats.

Bluman was opgetogen met zijn overwinning. "Het was de eerste keer dat ik als laatste aan de start kwam in een vijfsterren Grand Prix. Toen ik het parcours afwandelde dacht ik dat het parcours zelf misschien iets te eenvoudig was, maar blijkbaar niet. Toen ik Beat bekeek dacht ik dat ik enkel tussen één en twde tijd kon winnen, dat heb ik dan ook gedaan."

Met één tijdsfout volgde Cian O'Connor op de derde plaats. Samen met Clenur (v. Carinue) noteerde O'Connor één tijdsfout in de barrage. Ook Peter Lutz hield het hout in de lepels met Robin de Ponthual (v. Elf d'Or), maar kampte met de toegestane tijd, uiteindelijk goed voor de vierde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Amanda Derbyshire in het zadel van de Luidam-dochter, Luibanta BH.
Klik hier voor de resultaten