Blom Hengstencompetitie nadert ontknoping

Blom Hengstencompetitie nadert ontknoping
Na de drie selectiewedstrijden in Ermelo, Kronenberg en Zuidbroek is het tussenklassement van de Blom Hengstencompetitie compleet. Bekijk hier welke springhengsten met de beste uitgangsposities richting finale gaan.

In de klasse L van de Blom Hengstencompetitie Springen hebben drie hengsten keer op keer twee nulrondes gesprongen. Daarmee gaan I Am Codex (Codex One uit Capitola Z van Calvaro Z, f/g Martien van der Bruggen) met Bart Lips, Indian Gold (Cassini Gold uit S.Zarah 11 stb pref prest van Germus R, fokker J.J. van Dijk) met Alien Baelden en Ipsthar (Denzel van ’t Meulenhof uit Vestha stb prest van Farmer, fokker Geert Moerings) met Bas Moerings met nul strafpunten de finale in, en stevenen daarmee af op een toppositie in de eindstand. Daarnaast staan er vijf hengsten in totaal op vier strafpunten, en ook zij zijn nog volop in de race voor een hoge notering.

Favorieten in M en Z
In de klasse M gaat Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek uit Zelana PROK van Chellano Z, fokker Peter Verdellen) met Zoï Snels fier aan de leiding, na overwinningen in zowel Kronenberg als Zuidbroek. Ook geen enkele fout in de gehele competitie maakte de Catoki-zoon Herakles (uit La Costa van Landor S, fokker A. Brüggehagen), die onder Kimberley Winsingh nu tweede staat in het tussenklassement. De goed springende hengst van Egbert Schep imponeert keer op keer met zijn macht, afdruk en atletisch vermogen. De finales van de Blom Hengstencompetities worden op donderdag 1 februari op de KWPN Stallion Show in ’s Hertogenbosch verreden. In de klasse Z zijn Graziano (Baltic VDL uit Rienaldine ster van Great Pleasure, fokkers Henk en Andreas Barenkamp) onder Micky Morssinkhof en Global Express (Oriënt Express uit Dame Ricard van Laudanum xx, fokker Haras de la Gisloterie) onder Lennard de Boer, en in Zuidbroek met gelegenheidsruiter Marcel de Boer, sterk aan elkaar gewaagd. Ze delen de koppositie, nadat Graziano tweemaal tweede werd en Global Express tweemaal won.