BK Lummen: 28 combinaties melden zich voor de finale

BK Lummen: 28 combinaties melden zich voor de finale
Na de hevige storm van gisteren die het prachtige domein van de familie Postelmans teisterde werd de tweede kwalificatie van het BK van de 7 jarige vroegtijdig stilleggende en vanmiddag herstart.

Het parcours bestond uit lange lijnen en op de driesprong aan het einde van het parcours werden de meeste fouten gemaakt. De toegestane tijd van 78.00 seconden  was goed te halen.  Toch zorgde deze er nog voor 4 combinaties sneuvelde met één strafpunt tijdsoverschrijding, terwijl ze alle balken onaangeroerd lieten.

In de grote groep van 133 combinaties wisten er slecht 28 dubbel nul te blijven na twee kwalificaties. De zonen van Diamant De Semilly presteren het beste tot nu toe en de hengst is het sterkst vertegenwoordigd met vier nakomelingen,  Indoctro levert twee paarden aan in de finale op zondag.

De man in grote vorm vandaag was Jan van Dijck die zijn drie paarden wist te plaatsen voor de finale. Limburger Jens Vandenberk mag zondag twee paarden zadelen voor de finale en lijkt daarmee ook een grote kanshebber op de titel. Titelverdediger Thiery Goffinet is ook van de partij met de Contact van de Heffinck-zoon Kannabis van de Bucxtale.

Hopelijk klinkt aanstaande zondag Belgische volkslied over de graspiste, maar er zijn zes buitenlandse ruiters die onze Belgen het vuur aan de schenen gaan leggen, namelijk  twee Colombianen, twee Zweden, een Fransman en een Spanjaard. Dat gaat uitkijken naar zondag worden!

Kijk hier voor alle resultaten.