BElgische kampioenen, Thierry Goffinet en Kannabis winnen beker van België zevenjarigen

BElgische kampioenen, Thierry Goffinet en Kannabis winnen beker van België zevenjarigen
In totaal slaagden twaalf combinaties er in om zich te kwalificeren voor de barrage. De eerste aan de start in de tweede omloop van de Beker van België voor zevenjarigen was Tom Verduyn met de Arko-zoon, Kosmo van Hof Ter Boone. De combinatie zette de toon met een foutloze omloop in  48,18 seconden.

Het Belgisch Kampioen-duo, Thierry Goffinet wist die tijd echter nog te verbeteren. Goffinet en de Contact Vd Heffinck -ruin, Kannabis van de Bucxtale haalden de eindmeet foutloos in 43,29 seconden.

Vicky Van de Poel startte tweemaal kort opeen in deze tweede ronde. In het zadel van Faldo (v. Alicante HBC  ) hield ze het foutloos. Kort erna bracht ze de 7-jarige merrie Frenchy Vds aan de start.  Het duo noteerde één springfout en zo zag Van de Poel haar overwinning voorbij glippen.

Sam Polleunis en de Zangersheide-hengst, Oki vh GElutt (v. Okidoki van't Gelutt Z ) volgde en ging er 100% voor. In de race naar een scherpe tijd noteerde de combinatie een totaal van 12 strafpunten. Steven Van Rossem en zijn schimmel merrie Koriana Van Klapscheut (v. Cicero Z ) volgden. De combinatie haalde de finish in 44,97 seconden maar tikte de uitsprong van de dubbel combinatie wat resulteerde in vier punten.

Het was wachten op Bertrand Genin die met de SF-merrie, Ambre Platiere (v. Mylord Carthago) dichtbij Goffinet kwam. De combinatie klokte af in  44,35 seconden en haalde zo uiteindelijk de tweede plaats. Laatste aan de start in deze tweede omloop was Virginie Thonon (Kamara Du Chabus) die het verdict stelde met één fout bij het inrijden van de dubbel combinatie.

Zo was er het verdicht, Thierry Goffinet voegt een overwinning toe aan zijn palmares. Na de winst bij de vijfjarigen haalde hij nu ook zijn slag thuis in de beker van België voor zevenjarigen.

Bertrand Genin haalde de tweede plaats met Ambre Platiere. Genin haalde eveneen de derde plaats in het zadel van Cheston de La Pomme d'Or Z (v. Chippendale Z ).