Belgen overheersen in tweede dag Bonheiden

Belgen overheersen in tweede dag Bonheiden
In Bonheiden is ondertussen de tweede dag van de tweede week CSI2* van start gegaan met proeven voor jonge paarden. Deze ochtend werd er gestart met de proef voor vijfjarigen gevolgd door proeven voor zesjarigen en die voor zevenjarigen.

Bij de zevenjarigen was de winst voor Pascale Lombard met de vosse merrie Venus des Bois (v. Jarnac). Zij was in een tijd van 34:25 seconden net een seconde sneller dan Ann Carton-Grootjans en Jojoe Ter Doorn (v. Toulon). Met deze bruine merrie kwam Carton-Grootjans door de chrono in 35:30 seconden. Dominique Joassin vervolledigde de top drie met Cado de Greenbay (v. Cassini I). Ook hij wist foutloos te blijven en kreeg in de tweede fase een tijd van 35:36 seconden.

Niels Kersten werd in deze rubriek negende en was hiermee de beste Nederlander. Samen met zijn Lacento reed hij naar de negende plaats.

Bij de zesjarigen zagen wij de organisator van ‘Jumping Bonheiden’ maar liefst twee keer in de top drie. Met Edidoune by Wisbecq (v. Atlantys de la demi lune) wist hij de proef te winnen. Van Belle bleef over de twee fasen foutloos en was in een tijd van 31:33 seconden de snelste. Thierry Goffinet eindigde met Kannabis vd Buxctale (v. Contact van de Heffinck) op een tweede plaats. Hij kwam foutloos door de chrono in 31:61 seconden. Eerder deze maand won Goffinet nog brons met Kannabis vd Buxctale op het WK voor 6-jarigen in Lanaken. Op de derde plaats zagen wij opnieuw Mike Van Belle, ditmaal met Casino Royal vd Waterschoot Z (v. Carpe Diem VHW Z). Zij bleven mooi van het hout in een tijd van 33:04 seconden.

De beste Nederlander van het veld was hier Lars Kersten met Kaddee van de Knuffel die als zevende wist te eindigen.

De overwinning bij de vijfjarigen was voor de Amerikaanse Catherine Passmore en de bruine ruin Gladstone (v. Chalthago Z). Het duo bleef foutloos over twee fasen in een tijd van 38:91 seconden. De Britse Laura Mantel werd tweede met NPS Erleena in een tijd van 39:33 seconden. Jolien Maenhaut zagen wij op de derde plaats. Met Lipton Van Heiste (v. Zirocco Blue VDL Z) kwam de amazone door de finish in 40:91 seconden