Belgen blijven tweestercompetitie van Mechelen domineren

Belgen blijven tweestercompetitie van Mechelen domineren
Mechelen is aan zijn voorlaatste dag begonnen met een CSI2* rubriek. 47 combinaties waagden zich aan deze 1m45 rubriek in in twee fases gereden werd. De overwinning ging naar de snelle Jeroen Appelen. Jeroen reed Grappeloup vh Reenhof (v. Larino) in 27,48 seconden naar de eindmeet. Hiermee bleef hij Wouter Devos voor die met Emporio van T Holdeinde (v. Fetiche du Pas) naar de tweede plaats reed. Devos en Emporio lieten alle balken in de lepels en finishten in 28,72 seconden.

Thomas van Minnebruggen nam met Ibbo van T Keldertje (v. Fetiche du Pas) de derde plaats voor zijn rekening. Ook zij kwamen niet in de buurt van het hout en finishten in 30,30 seconden. Frederic Vernaet en de 8-jarige merrie Just a Gamble (v. Toulon) eindigden op de vierde plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 30,34 seconden. Fabio Rodriguez en Talika Des Isles (v. Jarnac) vervolledigden de top vijf..

Zonet werd ook het 1m40 van de CSI2* competitie gereden. Koen Vereecke behaalde hier de overwinning. Hij reed Diadarco van Evendael Z (v. Diamant de Semilly) in 60,49 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle balken in de lepels. Hij was zo de snelste van 39 deelnemers. De tweede plaats ging naar de Ier Ivan Dalton. Dalton deed het eveneens foutloos met Ajaccienne (v. Calvaro) onder het zadel en finishte in 68,08 seconden. Hendrik Denutte nam met de 11-jarige BWP-er G Star du Cartier (v. Cartier vd Heffinck) de derde plaats voor zijn rekening. De 11-jarige ruin kwam niet in de buurt van de lepels en finishte in 69,82 seconden.

Kim Thiry (Il Gagne vd Kwade Heyde) en Sam Polleunis (Qanuk Z) vervolledigden de top vijf. Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten