Beaudine Hollemans levert topprestaties op CH Parkstad Veendam

Beaudine Hollemans levert topprestaties op CH Parkstad Veendam
Tijdens de 19e editie van het CH Parkstad Veendam vervulde Beaudine Hollemans haar hoofdrol met glans. De 18-jarige amazone won in het zadel van haar schimmel Bella Diva zowel het Z / ZZ parcours.

In de gecombineerde Z / ZZ parcours kwamen in totaal 16 combinaties aan de start.  Vijf combinaties bleven foutloos in de klassieke omloop van de Z/ZZ. Beaudine Hollemans reed haar Bella Diva (v. Indorado) als eerste in de ingebouwde barrage en haar tijd van 40,46 seconden werd niet meer verbeterd. Marian Lunsche werd met de in goede vorm stekende Ego tweede. Hollemans won vervolgens ook het jachtparcours in de tweede baan.

Het CH Parkstad kende dit jaar een andere afsluiting, namelijk met een finale voor de beste deelnemers uit alle klassen. De eerste drie uit elke rubriek, van B tot en met ZZ, konden daaraan meedoen, met als inzet een eerste prijs van 750 euro. De overwinning in dit jachtparcours was voor Demi Herder uit Noordbroek. Zij zette met haar L-paard Guppie de winnende tijd van 60.62 neer. Herder heeft met Guppie eerst bij de pony’s gereden, tot en met de klasse Z en is toen naar de paarden overgegaan. ,,Ze is paard gefokt, maar pony gebleven. Omdat ze dus relatief klein is heet ze Guppie”, aldus Demi Herder.