Bart Clarys rijdt naar de overwinning in Bonheiden

De laatste internationale outdoorjumping in België werd vandaag in Bonheiden afgewerkt. Na een super periode in april / mei wist Bart Clarys nog eens uit te halen in de Grote Prijs. Dit weekend kreeg hij opnieuw de beschikking over de schimmel merrie Esprit DS (v. Darco) van de familie Dehouck. Hij kon niet anders dan winnen met deze 9-jarige merrie. De Zweedse Alma Björklund (Untouchable) werd 2e en het Nederlandse junioren talent Lisa Nooren werd 3e met Flying Saucer das Umbaranas.
Catherine Van Roosbroeck werd 4e met Calumet. De Nederlander Bart Bles, winnaar van de Grote Prijs CSI Zandhoven enkele weken geleden, werd 5e met Wolisco DDH.
Pieter Clemens (Anicmo) werd nog 7e, hij bleef Gregory Wathelet (Conrad de Hus) en Sven van Dijck (Vici R) voor.

De 1m35 proef kwam op naam te staan van de Brit Timoty Wilks en Spirit VIII (v. La Poco), zij wonnen gisteren ook al de 1m40 rubriek. Wilm Vermeir werd 2e met Farah de Litrange (v. Lando). Pieter Clemens (Fixdesign Lilly) nam de 3e plaats voor zijn rekening.
Andere Belgen in de top 10 waren Jeroen Appelen (Arco Z), Christophe Vanderhasselt (Fenom van Klapscheut), Vincent Lambrecht (Shaia de Macheco) en Perry Geryl (Deister).

Net als gisteren won Frederik Cattebeke met Uskymo (v. Manhattan) de 1m20 reeks. Lisa-Marie Hermans (Tristan) en Elisa Strubbe (Pilgrim de la Roque) eindigden nog binnen de top 5.

De finale voor 7-jarige paarden werd gewonnen door de Fransman Harold Boisset en Springbok (v. Carinjo). Olivier Philippaerts werd 2e met Gloster de Kalvarie (v. Amor de Kalvarie). Op de 3e plaats eindigde Dominique Hendrickx (Saxo Merci).
Andere Belgen vooraan waren Jelle Hoorens (Gemmeric vd Wellington) en Pieter Clemens (Nemo).