Bart Bles springt naar sensationele zeges in San Giovanni in Marignano

Bart Bles springt naar sensationele zeges in San Giovanni in Marignano
Overal in Europa op de verschillende Sping Tour zetten de Nederlanders top prestaties neer. In het Italiaanse San Giovanni in Marignano was het vanmiddag Bart Bles die op sensationele wijze de overwinning pakte in het 1.35m en het 1.40m.

Bles stond op eenzame hoogte in de CSI3* 1.40m rubriek direct op tijd aan de Italiaanse kust vandaag. In het zadel bij Grand Canyon van HD (v. Cartani) zette de ruiter uit Babberich de onnavolgbare tijd van 59.76 seconden op de klok. Om zeker te zijn van zijn overwinning deed hij het nog even gladjes over met Nickoletta E (v. Nintender). Het duo sprong foutloos rond in 60.79 seconden en claimde daarmee ook de tweede plaats.

Duitser Heiner Ortmann kwam nog het meeste in de buurt van de superritten die Bles geproduceerd had. Samen met zijn L'Amour 105 (v. Le tot De Semilly) sprong hij naar 61.45 seconden en eindigde als derde.

In de barrage  van het 1.35m was hij met Evabellie W (v. Colman) exact één seconden sneller als de Zwitserse Fabio Crotta. Bles klokte 34.28 seconden, terwijl Crotta met Coralle 41 (v. Casall) 35.28 seconden nodig had om het parcours te overwinnen.Slovaak Gaj Riossa claimde de derde plaats op het podium.  De in het Duitse Theidnghause wonende ruiter stuurde zijn Dollarboy L (v. Dolla Dela Pierre) in 36.22 seconden naar de eindstreep.

Thuisruiters Giovanni Consorti en Gaia Moretti maakten de top 5 compleet.

In de 1.45m ranking rubriek was het  Vincent Geerink die naar een vijfde plaats sprong met Beaumont. (v. Vermont)  De ruiter uit  de provincie Gelderland deed dat in een foutloze rit van 68.13 seconden.

Winst in de Premio Italware prijs ging naar de Zwitserse Fabio Crotta. Die kwam met Tess De Jalesnes (v. Baloubet Du Reuet) bijna twee seconden sneller over de eindstreep als thuisruiter Filippo Marco Bologni.

Anouk Kort en Askaban (v. Asca Z) wisten zich in het 1.30m parcours over twee-fasen in de prijzen re rijden.

Kijk hier voor alle resultaten.