Anouk de Ruijter en Doron Kuipers springen zich in de prijzen in Vilamoura

Anouk de Ruijter en Doron Kuipers springen zich in de prijzen in Vilamoura
Gisteren sprong Doron Kuipers meermaals in de prijzen in Vilamoura. Ook vandaag greep de Nederlandse springruiter opnieuw meermaals in de prijzen.

Bij de vijfjarigen bleef de overwinning nogmaals in eigen land. Pedro Miguel Manso sprong naar de overwinning met Heritage Donnerhall. De combinatie kruiste de finish foutloos in 59,17 seconden. De Portugese springruiter bleef zo ruim vier seconden voor op de Britse Chloe Aston met haar BWP-hengst, Magic Chanti. Aston klokte foutloos af in 63,99 seconden en ging zo Angela Eardley met de AES-merrie, It's A Jubilee Surprise voor.

Doron Kuipers volgde net buiten het podium op de vierde plaats met de KWPN-ruin met Helvetia Moeders W (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Anouk de Ruijter 'on top' bij de zesjarigen

Bij de zesjarigen sprong Anouk de Ruijter naar de overwinning. De Nederlandse amazone nam een nipte overwinning in het zadel met Barnadown Ricky. Samen met de Ierse-merrie stopte De Ruijter de tijd in 29,61 seconden.  Ze ging zo Emma Stoker met de Cadensky-dochter, Cool Cash voor.

Stoker en de Oldenburger-merrie kruiste de finish in 29,78 seconden. De Britse bleef zo landgenoot George Whitaker met de BWP-merrie Lolly Pop van 't Akkerhof voor.

Kuipers bij de zevenjarigen

Waar hij niet in de prijzen sprong bij de zesjarigen maakte Doron Kuipers goed bij de zevenjarigen. Op de rug van zijn Washington-dochter, Froukjecara moest hij enkel Jeremy Sweetnam met Cap 4 (v. Comme Il Faut) voor zich dulden. Sweetnam sprong tevens naar de derde stek in het zadel van Can Fly 20 (v. Chacco-Blue).

Klik hier voor de resultaten