Anouk De Ruijter en Doron Kuipers aan zet in Vilamoura

Anouk De Ruijter en Doron Kuipers aan zet in Vilamoura
In Vilamoura  is er geen stoppen aan de lokale ruiters, toch slagen de Nederlandse deelnemers er telkens in mee te snoepen van de 'taart'. De 1.40m hoofdrubriek viel ten prooi van Luis Sabino Gonçalves met de SF-hengst, Teck de Riverland (v. Quick Star). De combinatie snelde naar de overwinning in 28,01 seconden en bleef zo Italië's Francesca Ciriesi (Little Lord, v. Lordanos) en Luca Maria Moneta (Chess, v. Harley VDL) voor.

Niet minder dan vijftien combinaties noteerden een dubbele foutloze omloop. Ook Anouk de Ruijter haalde de prijzen na een foutloze omloop met Cynthia Z (v. Calvados). De combinatie strandde uiteindelijk op de tiende stek.

Doron Kuipers niet weg te denken uit prijzenveld

Ook in de 1.35m driester rubriek bleef de overwinning in eigen land. Antonio Matos Ahlmeida hield de concurrentie op ruim één seconde afstand met zijn SF-merrie, Ulena Mail (v. Quidam de Revel). Doron Kuipers kwam dicht bij de tijd van de Portugees maar stelde zich uiteindelijk tevreden met een vijfde plaats. Kuipers en Daegen Lalan (v. Cicero Z Van Paemel) haalden de finish foutloos in 62,53 seconden.

Ook Gert Jan Bruggink greep nog nipt de prijzen met Miss Felicia Z (v. Marome NM).

In de 1.20m rubriek weerklonk het Franse volkslied dankzij reynald Angot en Virevolt (v. Oncle Pol*HN). Anouk De Ruijter sprong er naar de zesde stek met de 7-jarige KWPN-merrie Fioletta (v. Cathino Z).

Klik hier voor de resultaten