Aniek Poels legt de heren het vuur aan de schenen te Rotterdam

Aniek Poels legt de heren het vuur aan de schenen te Rotterdam
De laatste springproef van de dag tijdens het CHIO te Rotterdam was de prijs Rabobank Championship of Rotterdam. Er stond een mooie 1.55 parcours te wachten op de 48 startende combinaties. De tijd speelde de ruiters wel wat parten want er lieten 18 combinaties strafpunten voor het overschrijden van de toegestane tijd optekenen. De snelste Nederlandse combinatie Doron Kuipers en Theoreme du Desir ( Calvaro) behaalde nog net een top 10 klassering nadat ze 1 springfout kregen in het basisparcours.

Er kwamen 4 combinaties terug om te strijden voor de overwinning. EĂ©n Nederlandse amazone tegen 3 grote namen uit de springsport.
De overwinning was voor de Duitse stylist Marcus Ehning met zijn For Pleasure zoon Funky Fred. Met veel geluk lieten ze de eerste balk van de barrage in de lepels liggen, maar daarna sneden ze messcherp door het parcours. Marcus liet Funky Fred op een zakdoek draaien en springen en klokte af in 40.11 seconden. Net na Marcus eindigde zijn landgenoot Marco Kutcher met zijn Balermo ( Baloubet du Rouet). Ook zij gingen snel doorheen het parcours maar deden er toch een seconde langer over. Op de 3de plaats vinden we Rolf-Göran Göran Bengtsson. Een paar weken geleden nam zijn tophengst Casall ASK ( Caretino) afscheid van de sport. Nu was hij daar met een nieuwe talentvolle merrie. Spring Dark (Jazz Band Courcelle)  liet Marcus Ehning nog even zweten want lange tijd lag ze op winnaarskoers. Jammer genoeg was haar tijd van 40.33 seconden net niet voldoende en kreeg de merrie ook een fout op de laatste hindernis. De 4de plaats werd ingenomen door de sympathieke Nederlandse Aniek Poels. Aniek liet met haar Barry White 3 ( Twisther) een mooie barrage optekenen maar kreeg ook 4 strafpunten achter haar naam. Op de 5de en de 6 plaats vinden we 2 ruiters die het basisparcours foutloos reden maar jammer genoeg net buiten de toegestane tijd. Porter Wilton en Delinquent JX ( Darco) namen de 5de plaats voor hun rekening en Fernandez Saro Manuel zette Santiago de Blondel ( Calvaro) op de 6de plaats.

Het wordt uitkijken morgen naar Longines Grand Prix Port of Rotterdam.

Klik hier voor de resultaten