André Thieme wint de 1.000.000$ Grand Prix in Saugerties

André Thieme wint de 1.000.000$ Grand Prix in Saugerties
In Spruce Meadows won Philipp Weishaupt de 3.000.000$ Grand Prix van Calgary. Iets meer zuidelijker wist zijn landgenoot de vijfsterren Grand Prix in Saugerties succesvol af te leggen met zijn Holsteiner Conthendrix (v. Contendro).

Het duo wist als enige van de 41 deelnemers het parcours met één tijdsfout af te leggen. Uiteindelijk goed voor de overwinning van 330.000 dollar.

Parcoursbouwer Martin Otto had een loodzwaar parcours klaarstaan voor de ruiters. Na afloop verklaarde Thieme dat het uitermate moeilijk gebouwd was. "Ik hoopte ook dat het zwaar werd maar toen we het parcours afstapten merkten we dat het echt zwaar was. Ik hoopte dat er enkele hindernissen verlaagd zouden worden, zo zwaar de confrontatie met het parcours," verklaart de Duitser.

Sharn Wordley en de Baloubet du Rouet-dochter, Barnetta volgde op de tweede plaats met één springfout. Ook Daniel Bluman en Landriano (v. Lawito) slaagde er niet in het hout in de lepels te houden. Het duo strandde uiteindelijk op de derde plaats.

Net buiten het podium volgde Amanda Derbyshire met de negenjarige Luidam-dochter, Luibanta BH. De top vijf werd afgewerkt door Catherine Tyree met Harrie Smolders' voormalige rit, Enjoy Louis (v. Coriano).