Amerikaanse overwinning in Grand Prix de Peelbergen

In De Peelbergen is zonet de CSI2* Grand Prix verreden. 60 combinaties traden aan in de 1m45 hoge parcours, maar liefst veertien van hen konden de nul op het scorebord houden. Een barrage met 14 combinaties moest dus uiteindelijk over de winst bepalen.

Terwijl de Nederlandse ruiters nog de CSI1* Grand Prix domineerden, waren het in deze Grand Prix toch de buitenlandse ruiters die domineerden. De overwinning ging naar de Amerikaan Lucas Porter. Hij reed zijn Baloubet du Rouet merrie B Once Z naar de overwinning in 37,60 seconden. Hiermee bleef hij de Duitser Otmar Eckermann voor die met Coco Bongo Boy (v. Cassini Boy Junior) op de tweede plaats eindigde. Eckermann sprong een foutloze ronde met zijn 9-jarige hengst en finishte in 37,81 seconden. Katrin Eckermann vervolledigde de top drie met Dalien Swally R.P. (v. C-Indoctro). Ook zij lieten het hout ongemoeid en finishten in 38,33 seconden.

De Ierse Jenny Rankin en Bennys Legacy (v. Lupicor) namen de vierde plaats voor hun rekening. Iseau Wong en Zadarijke V (v. San Remo) volgden op de vijfde plaats.

Eerder vandaag wist Lowie Joppen de CSI2* Accumulator op zijn naam te schrijven. Hij reed Bianca III (v. Casall) in 53,19 seconden naar de eindmeet en liet hierbij alle 1m40 hoge hindernissen ongemoeid. Hiermee gaf hij alle concurrentie het nakijken. De tweede plaats ging naar de Zweedse amazone Malin Parmler. Zij reed de 10-jarige Baloubet du Rouet dochter in 54,87 seconden naar de finish. Zoe Osterhoff en Quasi Forma Z (v. Quasimodo Z) namen de derde plaats voor hun rekening. Ook zij lieten het hout ongemoeid en kwamen na 55,47 seconden door de finish.

De Italiaan Antonio Alfonso en Diana Marsa-Lafarge vervolledigden de top vijf. Zij zadelden respectievelijk Dardino (v. Quinten Van'T Merelsnest) en Andi D Emiralia (v. Diamant de Semilly).