8 van de top 10 ruiters ter wereld aanwezig tijdens adembenemende LGCT Shanghai

8 van de top 10 ruiters ter wereld aanwezig tijdens adembenemende LGCT Shanghai
Maar liefst 8 van de 10 beste ruiters ter wereld zullen aanwezig zijn komend weekend in Shanghai, China. Hier zullen ze strijden tijdens de derde manche van de Longines Global Champions Tour en Global Champions League seizoen om €1,250,000 aan prijzengeld dat zal verdeeld worden gedurende het weekend.

Shanghai is naast een prachtige locatie ook nog eens een breker van records. Nu ze in hun vierde jaargang zitten worden ze als maar meer gezien als "beste paarden evenement in China" waarmee ze de topsport naar een nieuw en groot publiek brengen. De LGCT staat al even bekend als hét te volgen klassement, het is dan ook geen verassing dat ze tijdens hun derde van de 15 manches reeds een heel sterk deelnemersveld hebben om te strijden voor de LGCT-kampioens titel.

Zo zien we onder andere nummer 2 van de wereld Kent Farrington (USA), deze zet na LGCT Miami en Jumping Antwerpen zijn reis verder naar China waar hij hopelijk even succesvol is als op de voorbije 2 wedstrijden. Tijdens Miami Beach wist deze Amerikaanse ruiter namelijk een mooie overwinning te behalen voor een gepassioneerd en groot publiek. Kent is in goede vorm, wat meer dan nodig zal zijn om het onder andere tegen Daniel Deusser (GER)Christian Ahlmann (GER)Kevin Staut (FRA) en Scott Brash (GBR) op te nemen. De laatste is zeer geliefd bij de Chinese supporters en zal dus ook heel wat steun krijgen van het publiek. Nog zo een locale held is meervoudig Olympisch medaille winnaar en levende legende Ludger Beerbaum (GER). Ook hij zal aanweizg zijn tijdens de LGCT in Shanghai, waar hij zal mikken op de 500,000 euro aan prijzengeld van de Grand Prix.

Ook nummer 8 van de wereld en voormalig LGCT kampioen Marcus Ehning (GER) zal zijn debuut maken van dit seizoen in de League en in de Tour.Voor de League zal hij voor het eerst deel uit maken van het team "Valkenswaard United" met zijn Ook een nieuw teamlid binnen de de League is de befaamde Bertram Allen (IRL). Bertram scoorde vorige week nog heel wat prijzengeld en kijkt er ook nu naar uit het publiek te verbazen aan de zijde van zijn nieuwe teammate Alberto Zorzi (ITA)Simon Delestre (FRA) heeft al meermaals gewonnen in Shanghai, na een
prestatie in 2016 waar we hem met veel vermogen zagen winnen in de Prijs Massimo Dutti met Chesall, hopen we hem ook dit jaar weer te zien gaan voor het goud. Ook voormalig LGCT Grand Prix winnaar Harrie Smolders (NED) is van de partij in de hoop zin prestatie van 2015 te evenaren of zelfs te overtreffen.



Huidig LGCT Ranking leider Martin Fuchs (SUI) zal er spijtig genoeg niet bij zijn, maar we kunnen wel genieten van de rijkunsten van de nummer 2 , Lorenzo de Luca (ITA) –. Dit zal hem de kans geven om de leiding over te nemen want hij staat slechts zes punten achter op de jonge Zwitserse ster ruiter. Een sterke prestatie zou de rankings wel eens door elkaar kunnen schudden.

Ook toppers als Ben Maher (GBR), Gerco Schroder (NED), John Whitaker (GBR), Max Küher (AUT), Maikel van der Vleuten (NED), Lauren Hough (USA), Nicola Philippaerts (BEL), Laura Kraut (USA), Marco Kutscher (GER), Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani (QAT), Henrik von Eckermann (SWE) en Julien Epaillard (FRA) zullen meestrijden om de grote hoeveelheid prijzengeld en de eer.

Naast de bekende FEI ruiters die we vaak niet zo ver van huis op wedstrijd zien, zijn er ook enkele ruiters aanwezig voor China. Mei Mei ZHU (CHN) en Jirigala ERDENG (CHN) krijgen ook de mogelijkheid om op dit hoge niveau mee te strijden voor de prijzen. Zij zullen zij aan zij strijden met collega's uit HongKong Jacqueline Lai (HKG) en Raena Leung (HKG),  ze kunnen alle vier heel wat steun verwachten van de supporters.

Livestreaming en meer info vind je hier