Maikel van der Vleuten "Ik ben hartstikke blij, maar ik ga het nog niet vieren"

Maikel van der Vleuten "Ik ben hartstikke blij, maar ik ga het nog niet vieren"
Afgelopen weekend reed ik de landenwedstrijd in Aken met Verdi. In de eerste ronde hadden we één foutje, in de tweede ronde waren we foutloos. In de Grote Prijs hadden we op het einde wat fouten. Maar dat parcours was ook moeilijk genoeg, uiteindelijk was geen enkele combinatie dubbel foutloos. Verdi blijft gelukkig goed te pas en we kunnen mooi toewerken naar Rio. Hij heeft best wat ervaring en beleeft op dit moment zijn beste jaren.

"Ik ben harstikke blij, maar ik ga het nog niet vieren"

Vrijdag kregen we te horen dat we naar Rio gaan, wat natuurlijk hartstikke mooi is om mee te maken, voor alle mensen die erbij betrokken zijn. Ik ben erg blij, maar ik ga het nog niet vieren. Het doel is namelijk om het eerst waar te maken in Rio, dat is waar ik nu naartoe werk. Ik hoop dat het een beetje goed wil uitpakken daar.

De paarden vertrekken op 6 augustus, ik volg 7 of 8 augustus. Dat is over tweeënhalve week al, dus best wel snel. Verdi heeft tot de Spelen ook geen concoursen meer. Het is nu gewoon puur alles bijhouden thuis, zijn conditie op peil houden en af en toe een sprongetje maken.

Ik zit zelf trouwens niet stil: in de weekenden ga ik met mijn andere paarden op concours. Dit weekend staat er een driesterrenwedstrijd in Knokke op het programma en volgend weekend reis ik af naar Spanje voor een viersterrenwedstrijd, met mijn jonge paarden. En dan heb ik met Arera nog een Global Champions tour wedstrijd in Valkenswaard, zo blijf ik toch in het ritme.