Opnieuw een Cornet Obolensky afstammeling als absolute veilingtopper

Opnieuw een Cornet Obolensky afstammeling als absolute veilingtopper
In het Azelhof te Lier vond vanavond tijdens de internationale jumpingwedstrijd de 'Flanders Mare Auction' plaats.

Als eerste ging Kornetta D'Heyboght onder de hamer. Deze 7-jarige merrie van Cornet Obolensky uit een Casini I moeder is de laatste fokmerrie die gefokt werd door de fokker van Cornet Obolensky. Zij is momenteel drachtig van Diamant de Semilly, en heeft een merrieveulen aan de voet van de hengst For Pleasure. Ze werd verkocht voor het mooie bedrag van 42.000 euro.

Elite de Ponts, een 3-jarige merrie (Malito De Reve x Si Tu Viens) was ook erg populair bij het talrijk aanwezige publiek in Lier. Zij gaat naar haar nieuwe eigenaar voor 40.000 euro.

Het duurste embryo werd er eentje met Emerald van't Ruytershof als vader. De moeder van dit embryo, een merrie van Kannan, sprong op het hoogste niveau en dit onder het zadel van onder andere Meredith Michaels-Beerbaum. Volgend jaar zal de nieuwe eigenaar voor 22.000 euro een toekomstige topper op stal hebben staan.

Voor het goede doel werden aan de begin van de avond nog een Longines horloge en een deken geveild. Deze werden door Harrie Smolders gewonnen tijdens LGCT Chantilly. Samen gingen ze onder de hamer voor het goed doel voor 7.000 euro.