McLain Ward: "geld verloedert onze sport niet, de sport evolueert!"

McLain Ward: "geld verloedert onze sport niet, de sport evolueert!"
Deze Week haalde de Amerikaanse top trainster en  amazone, Katie Prudent uit naar de buitenwereld. Volgens de amazone verloedert geld de Amerikaanse springsport. “Onze sport is een sport geworden voor amateurs zonder angst en zonder talent. Door geld kunnen zij op een bepaald niveau terecht komen waar ze helemaal niet horen. Ik denk dat Amerika over zo’n tien jaar geen fatsoenlijk team samen kan stellen”

Op zijn Facebook profiel heeft Amerika's top springruiter, McLain Ward een reactie geplaatst op de verklaringen van de 63-jarige Prudent.

"Hoewel ik Katie enorm respecteer in de sport, denk ik dat haar reactie niet accuraat is noch productief. We moeten samen onze zwaktes opzoeken, onze sterktes als basis nemen. Laten we onze sport respecteren en zoeken hoe het nog beter kan," schrijft McLain op zijn Facebook.

De 2017 FEI Wereldbeker finale winnaar en lid van het Olympische goud team in 2004, Athene en 2008 Hong Kong is ervan overtuigd dat de sport in de goede richting evolueert.

 

De sport evolueert in de juiste richting

McLain geeft toe dat Prudent enkele zwaktes uit de hedendaagse Amerikaanse springsport weet uit te lichten. Toch focust ze zich te halstarrig op valse waarheden. "De Sport verandert voortdurend. Zonder twijfel zijn de ruiters van het verleden grote namen, maar moeten ze zich licht aanpassen om vandaag mee te dingen naar de top."

"Zoals in elke sport wordt het hoogste niveau steeds beter. Mensen die dit niet inzien zijn vaak diegene die achterblijven," verklaart de Amerikaan.

Paardensport is en blijft elitair

Geld verloedert niet de sport, dat is het standpunt van McLain die zijn statement verder trekt dan enkel de Amerikaanse springsport. "De paardensport is altijd al elitair geweest. In het verleden - refererend naar de periode van Katie Prudent - kon je in Amerika enkel aan de start komen als je werkzaam was voor één van de rijkste families," verklaart McLain. "Het verschil is wel dat de sport opener is geworden naar de buitenwereld toe.  Alle prijzen zijn misschien gestegen, maar dat maakt de sport niet meer elitair. De sport zet zich nog steeds in in de ondersteuning van minder gefortuneerde getalenteerde ruiters. Wat de prijzen van de paarden betreft, dat is wat het is ... "

Besluitend haalt hij nog even uit naar Prudent alsof de rijke jeugd geen ambitie heeft. McLain verklaart daarbij dat gefortuneerde ruiters even hard moeten werken om de top te bereiken en er te blijven.