Martin Fuchs: "Opgetogen met mijn eerste vijfster Grand Prix overwinning met Clooney"

Martin Fuchs: "Opgetogen met mijn eerste vijfster Grand Prix overwinning met Clooney"
Gisteren sprong Martin Fuchs naar de eerste vijfsterren Grand Prix overwinning van het jaar. De Zwitserse springruiter deed dit voor eigen publiek. Na afloop kon hij zijn geluk niet de baas, want voor Fuchs meteen ook de eerste maal dat het duo een vijfster Grote Prijs op zijn naam schrijft. Vorige zomer moest het duo de Grand Prix winst in Treffen immers ex aequo delen.

"Ik ben enorm blij en fier dat ik met Clooney mijn eerste vijfsterren Grote Prijs hier voor eigen publiek win (Fuchs won al meerdere 5* Grote Prijzen met andere paarden). De sfeer, de sport, het gevoel, ik kan het gewoon niet beschrijven," verklaart de springruiter. "Clooney is één van de beste paarden in de springsport. Hij wordt steeds sneller en competitiever. Mijn dag kan niet meer stuk, no matter what."

Ook Delestre, de nummer drie in de Grand Prix, reageerde opgetogen na afloop.

"Ik heb kansen gehad in deze barrage en zoveel mogelijk gegrepen. Ik had al een paar combinaties aan de start gezien en voor mij was het duidelijk. Foutloos blijven was de boodschap. HEt was een moeilijke Grote Prijs dus heb ik niet teveel risico's genomen. Ik ben tevreden met de start van het jaar.