Madeleine Witte-Vrees kijkt uit naar Wereldbeker finale dressuur in Omaha

Madeleine Witte-Vrees kijkt uit naar Wereldbeker finale dressuur in Omaha
Binnen twee weken is het zover. Dan vindt in het Amerikaanse Omaha de Wereldbeker finale van jumping en dressuur plaats. De beste ruiters van de wereld reizen samen met hun paarden naar daar om te strijden voor de titel. Onder hun zien we ook Madeleine Witte-Vrees met Cennin, die zullen deelnemen aan de finale in dressuur. Voor dit duo is het de eerste grote finale.

Naar aanleiding van hun selectie bracht Equnews een bezoekje aan de Nederlandse amazone en haar vosse hengst. Over de WB-finale vertelde Witte-Vrees ons: “Ik vind het heel spannend. Het wordt voor mij het eerste grote kampioenschap. We gaan nu nog rustig doortrainen en gaan ook nog eens naar Anky Van Grunsven voor we vertrekken. Ik ga met Cennin er zeker voor rijden in Omaha. Op zich weet ik dat we het kunnen, maar het moet dan ook nog echt gebeuren.”



Madeleine Witte-Vrees en de tienjarige KWPN’er scoren regelmatig rond de 77% met hun kür op muziek. In februari zagen we het duo nog op een tweede plaats in de Grand Prix en een derde plaats in de Grand Prix Freestyle. Vorig jaar waren er ook al drie overwinningen op de CDI4* en CDI5* in Mallorca en eerder ook nog winst in Rotterdam en Roosendaal.

De trainingen zien er volgens de amazone net hetzlefde uit als anders: “Ik hou het hetzelfde programma als anders aan. Cennin heeft nu enkele weken het rustig aan mogen doen. Daarom ben ik ook niet naar Indoor Brabant gegaan met hem. Nu ben ik nog aan het doortrainen om hem eind volgende week op zijn best te hebben. Dan staat de grote reis op de planning.”



Voor de lange vliegreis heeft Witte-Vrees geen schrik: “Hij is nu al twee keer naar Mallorca gegaan op de vrachtwagen, dat was ook best lang reizen. Dan heb je wel enkele keren een tussenstop. Normaal gezien reist hij heel makkelijk.”

Madeleine Witte-Vrees en haar team zullen voor Equnews een blog bijhouden over hun avontuur in Amerika. Zo zullen we alles kunnen volgen van de vliegreis, de eerste trainingen op Amerikaanse bodem tot de laatste wedstrijddag en de terugreis.