Jos Lansink legt focus voorlopig op het coachen van jonge talenten

Jos Lansink legt focus voorlopig op het coachen van jonge talenten
Of Jos Lansink zich aan een comback waagt in de topsport na het herstellen van prostaatkanker of dat hij de focus zal leggen op het coachen van zijn leerlingen Pieter Clemens en Frank Schuttert is nog niet helemaal duidelijk, meldt hln.be.

Zijn comeback in Italië was niet verlopen zoals gewenst door de pijn aan de adductoren. Dit heeft hem doen besluiten om voorlopig niet verder deel te nemen aan competities. Het paard Horizon de Regor waarmee Lansink in Arezzo aan de start kwam is breed en maakt enorm hoge sprongen. Dit kan er mogelijk voor gezorgd hebben dat zijn comeback niet echt een succes was. De hoge sprongen die Horizon de Regor maakt vragen extra ondersteuning waardoor de adductoren extra belast worden. Lansink is er zich ook van bewust dat hij een dagje ouder aan het worden is en dat dit niet in zijn voordeel speelt. Lansink is er momenteel nog niet uit of hij nog wil terugkeren naar de topsport.

Door het trainen van zijn leerlingen blijft Lansink alsnog actief binnen de topsport. Hij gelooft in zijn leerlingen Clemens en Schuttert. Het resultaat van zijn trainingen mag dan ook gezien worden. Zowel Clemens als Schuttert zijn opgenomen in hun team om deel te nemen aan de Landenprijs van Rotterdam.