Jos Lansink: "Ik blijf een sportman in hart en nieren"

Jos Lansink: "Ik blijf een sportman in hart en nieren"
Jos Lansink heeft in het Italiaanse Arezzo zijn eerste officiele internationale wedstrijd gerreden nadat er negen maanden geleden bij hem prostaatkanker werd vastgesteld. Met één springfoutje op de laatste hindernis voelde hij zich best tevreden.

Tijdens Indoor Brabant kwam de ruiter al even in actie tijdens de Legends rubriek op het 50 jarige jubileem van de wedstrijd. Over een definitieve terugkeer naar de wereldtop wilde hij zich nog niet uitspreken.

"Ik blijf een sportman in hart en nieren"reageert de 56-jarige Lansink "Ik ben volledig genezen verklaard en dat is zonder twijfel mijn eerste en belangrijkste overwinning."

In de CSI3* rubriek over twee fases op 1m45 leek Lansink met Loiza op weg naar een eerste nulronde, maar op de laatste hindernis kregen ze  toch nog fout en zo belandde hij op de 49ste plaats.

"En daar ben ik best tevreden mee. Het is evenwel nog veel te vroeg om mij uit te laten over mijn toekomst als ruiter. Na Arezzo spring ik nog drie weken op Zangersheide en pas dan wil ik evalueren of ik terug een plaats bij de wereldtop kan ambiëren."zegt de ruiter tegen HLN.be.

"Het zal vooral een kwestie zijn of ik het nog wil. Tenslotte heb ik alles al meegemaakt in onze sport en na zo een zwaar ziekteproces ga je toch veel gemakkelijker relativeren. Bovendien heb ik de voorbije maanden kunnen vaststellen dat ik ook enorm veel plezier beleef aan het begeleiden van Pieter Clemens en Frank Schuttert, twee talentvolle ruiters in mijn stal."