Jeroen De Winter: "De grote prijs van Hagen winnen was een heel bijzondere ervaring"

Jeroen De Winter: "De grote prijs van Hagen winnen was een heel bijzondere ervaring"
Op zondag imponeerde Jeroen de Winter in het Duitse Hagen met een Grand Prix overwinning bij de Young Riders. In het zadel van de 11-jarige Gretel S (v. Corland) liet hij de

Nagenietend van zijn overwinning in de Grote Prijs namen we even de tijd om met de Young Rider te spreken.  Startend met de vraag of hij kort zijn ervaring van zondag kan beschrijven.

"De grote prijs van Hagen winnen was een heel bijzondere ervaring omdat het toch een van de zwaarst aangeschreven young rider gp's is. Ik wou me toch wel wat bewijzen in deze proef omdat ik dit jaar weinig jeugdwedstrijden gereden heb," verklaart de Winter. "Ik heb me voornamelijk gefocust op tweesterren wedstrijden. Daar liep het goed maar hier in Hagen kon ik me dan toch eens meten met mijn leeftijdsgenoten."

Heb je speciaal getraind richting Hagen?

Ik heb niet speciaal naar Hagen toegewerkt. Gretel voelt al langer goed aan dus heb ik gewoon geprobeerd om ze goed te onderhouden en ben ik tussen het BK en Hagen nog een keer gaan springen bij mijn trainer Dirk Demeersman.



Welke Rol speelt Gretel voor je?

Gretel is voor mij ontzettend belangrijk omdat ze vandaag de dag mijn enige grand-prix paard is. Ik heb wel enkele zeer goede zes- en zevenjarigen aankomen waarvan ik verwacht dat ze in de toekomst Gretel toch wat gaan kunnen bijstaan

Wat staat er verder nog op het programma? 

De komende weken staan voor Gretel nog de tweesterren wedstrijd van Geesteren (6-9 juli) en de jeugdwedstrijd van Valkenswaard op het programma. Daarna zullen we weer verder plannen wat we deze zomer nog gaan doen.