Lucas Porter: "Jeroen Dubbeldam is mijn idool"

Lucas Porter: "Jeroen Dubbeldam is mijn idool"
De negentienjarige Lucas Porter afkomstig uit Dallas, Texas, traint alweer sinds begin dit jaar bij Jeroen Dubbeldam. Samen met zijn broer Wilton vertrok hij uit de States naar de stallen van De Sjiem in Weerselo van Jeroen Dubbeldam, om daar zijn doel te kunnen bereiken: De beste van de wereld worden. "Niet alleen wil ik op concours scoren, maar ik wil ook een goed paardenman worden. Voor mij was de meest geschikte coach daarin Jeroen Dubbeldam", vertelt Porter.

Dubbeldam verelt over zijn pupil: "Lucas is een echte wedstrijdruiter, hij zal er volledig voor gaan in de barrage. Wel beseft hij heel geod dat hij niet elke keer kan winnen. Een wedstrijd hoort soms bij de ontwikkeling van het paard en dat beseft hij heel goed. Hij wil het graag maken in de top en als je het mij vraagt gaat hem dat zeker lukken".

luca-porter-be-once-z-tubergen2016-1

In Amerika stond hij tegenover de topruiters als Kent Farrington, McLain Ward en Beezie Madden, maar het is Jeroen die zijn grote idool is. "Ik bewonder hem om alles wat hij heeft weten te bereiken. Niet alleen vanwege de geweldige prestaties die hij wist te bereiken met De Sjiem en Zenith, maar het is echt een topatleet en hij is een op en top paardenman. Hij kan paarden goed opleiden, verkopen en hij kan winnen".

Porter beschrijft Dubbeldam als een relaxte coach, iemand die zich nooit opwindt, maar ook niet super enthousiast is of heel negatief. "Ik vertrouw 100% op wat hij zegt. Hij luistert als ik wat in te brengen heb en hij neemt ook graag feedback aan. Jeroen wil dat we onze hersens gebruiken en ons eigen systeem ontwikkelen".

luca-porter-be-once-z-tubergen2016-2

Toch ziet de ruiter wel een verschil in de wedstrijden in Amerika en in Europa. Hier in Europa houden de ruiters ervan om gezamenlijk nadien nog even samen te zijn. De sfeer is anders en de springsport is in Europa veel groter dan in Amerika. Porter zal in het najaar van 2017 weer huiswaarts keren en zal tegen die tijd ook veel geleerd hebben van de Weerselose topruiter.

Lees het volledige interview op World of Showjumping