Interview met Scott Brash in aanloop naar de Rolex Grand Slam in Genève

Interview met Scott Brash in aanloop naar de Rolex Grand Slam in Genève
Deze week is Genève het decor voor de volgende manche van de Rolex Grand Slam. De beste springruiters nemen het deze week op tegen elkaar tijdens de Top Ten op vrijdag en de Rolex Grand Prix op zondag. In aanloop naar dit evenement is het even tijd om een interview af te nemen met de Grand Slam-ruiter van het jaar, Scott Brash. Brash won vorig jaar als eerste ooit de Rolex Grand Slam serie, na een overwinning in Spruce Meadows, Aken en Genève won de Brit een extra'tje van 1.000.000 euro.

Vorig jaar won je de Rolex Grand Slam als eerste ruiter ooit, in September sprong je opnieuw nar de overwinning tijdens de Rolex GP in Spruce Meadows, klaar voor een tweede Rolex Grand Slam winst?

Ik denk dat de Rolex Grand Slam op iedereen zijn agenda staat. Aken, Calgary en Genève zijn de evenementen die op iedere springruiter zijn agenda staan. Elke ruiter wil er winnen, dus elke ruiter zet alles op alles om naar de winst toe te trainen. Iedereen maakt een kans...

Dit jaar zou je winst legendarisch zijn, want na je eerdere overwinningen in Calgary en tweede plaats in Aken, deed je het dit jaar niet met je eeuwige partner Hello Sanctos (v. Quasimodo vd Molendreef), maar met Ursula XII (v. Ahorn).

Ja dat klopt, maar dat komt omdat Ursula eveneens een heel uitzonderlijk paard is. Ze is echt uniek, een paard dat je, net zoals Hello Sanctos, maar éénmaal in je leven tegen komt. In Aken werden we tweede, dus nu wordt het uitkijken naar haar prestaties in Genève.

Wat maakt Genève zo uitdagend? Wat zijn de moeilijkheden?

Zowel Aken als Calagary hebben grote graspistes die in top conditie zijn, Genève is daarentegen een indoor piste. Het grootste verschil is echter dat de Rolex Grand Prix in Genève slechts één ronde is in plaats van twee, dat betekend dat er met bijna 100% zekerheid een barrage zal zijn met de beste ruiters van de wereld. Het zal een uitdagend parcours zijn. Genève staat garant voor technische parcours.

Wat het ook enorm leuk maakt is het aankomend kerstgevoel dat de show biedt. Vaak ga ik de stad in om mijn last-minute kerst cadeautjes te kopen. Het zorgt voor een leuke sfeer en "ambiance" onder de ruiters.

...En uiteraard is het ultieme kerstcadeau een overwinning in de Rolex Grand Prix?

Het wordt een moeilijke wedstrijd om te winning, maar ik zal zeker mijn uiterste best doen.