Interview met Gregory Wathelet na zijn Masters winst in Lyon

Interview met Gregory Wathelet na zijn Masters winst in Lyon
Gisteravond won de Europees Vice-Kampioen en voormalig Belgisch Kampioen de internationale CSI5* Equita Masters in Lyon, Frankrijk. Op de rug van Eldorado van het Vijverhof (Lees hier) vond hij zijn gelijke niet. Nadien was er even tijd om met de springruiter terug te blikken naar deze winst.

"Nadat ik de piste had verlaten verscheen er al een kleine glimlach op m'n gezicht," bevestigd Wathelet. "Ik had nog geen victorie gekraaid, maar wist dat de risico's die ik had genomen me een sterke voorsprong zouden geven op mijn concurrentie. Toch had ik nog steeds te rekenen met enkele snelle combinaties zoals bijvoorbeeld Kevin Staut. Gelukkig voor mij, minder voor hem, sprong het duo één balk uit de lepels..."

Over zijn paard weet Wathelet te verklaren...

"Eldorado is in perfectie conditie. Gisteren waren we heel dicht bij de overwinning, vandaag (Na de overwinning red.)  vandaag bevestigde hij gewoon zijn kunnen..." Wathelet gaat verder over Eldorado; "Ik heb reeds twee jaar de eer deze hengst te mogen rijden. Ik had ongeveer een jaar nodig een goede klik te vinden met Eldorado, hij kwam dan ook uit een volledig ander systeem van rijden." (Dayro Arroyave red.).

Samen met Eldorado heeft Wathelet reeds enkele mooie resultaten neergezet. "Helaas ontbreekt het ons net iets te vaak aan dat tikkeltje geluk. In Calgary bijvoorbeeld sprong Eldorado subliem, helaas ging het naar het eind van de wedstrijd iets minder, en dat is juist het moment dat het telt."

"Op het eerste zicht geeft Eldorado een heel onverschillige indruk, maar eigenlijk is hij totaal ander. Hij is zelf vaak zenuwachtig. Vorig jaar had hij enorm veel stress hier in Lyon, dit jaar was het een stuk beter."

Vandaag gaat Wathelet aan de start in de Equita Lyon CSI5* Grand Prix met Coree.