Interview met Gregory Wathelet...

Interview met Gregory Wathelet...

Eerder gaven we al Gregory Wathelet's over enthusiaste reactie weer na zijn Rolex Grand Prix overwinning in Aken. Na heel wat feest gedruis en plezier tijd om te spreken met de springruiter.


Nogmaals proficiat, hoe was je Rolex Grand Slam ervaring?

Gregory Wathelet: het was echt fantastisch. Het gevoel en atmosfeer in Aken is steeds uniek. Elke keer een combinatie de piste binnen gaat krijg je kippenvel, totaal anders als de andere wedstrijden die ik ken. Wat de Grote Prijs betreft, het is en blijft heel speciaal. Iedereen moet zich 400% kunnen geven en vandaag deed m'n merrie dat zonder twijfel met succes.

Wanneer besefte je dat deze zondag, u zondag was?

Wathelet: Ik moet eerlijk toegeven dat het pas doordrong wanneer de laatste ruiter de piste had verlaten. Laura Kraut sprong haar laatste hindernis en ik kon m'n blijdschap niet bedwingen. Immers was iedereen gebrand op die Rolex Grand Slam overwinning.

Voor u kan de Rolex Grand Slam jacht nu officieel beginnen, hoe gaat het nu verder?

Wathelet: het wordt een grote uitdaging maar dat heb ik graag. Elke ruiter wil die finale winst op z'n palmares schrijven... maar eerst wil ik nu wat nagenieten van m'n winst in Aken. Later deze week zal ik samen met het team mijn voorbereiding voor Calgary beginnen uitstippelen.

Op 10 september verjaar je, dan zal de tweede manche van de rolex grand slam plaatsvinden in Calgary...

Wathelet: Dit zou het beste kado ooit zijn, maar één iets staat vast, ik ga m'n verjaardag dit jaar in Calgary vieren.