Gudrun Patteet: "Ik had dit niet verwacht en focus me alvast op de Brussels STX Masters..."

Gudrun Patteet: "Ik had dit niet verwacht en focus me alvast op de Brussels STX Masters..."
Op zondag wist de Oost-Vlaamse amazone, Gudrun Patteet iedereen te verblijden met haar Grote Prijs overwinning in Knokke. Er werd met Champagne gespoten op het podium, heel wat gelachen en uitbundig gefeest... alles terecht!

Nu Gudrun Patteet even is bekomen van haar spetterende overwinning, reden genoeg voor ons om even met de winnares van de loodzware Grote Prijs te praten met deze amazone gesponsored door Sea Coast

Gudrun weet haar "mannetje" te staan na GP winst in Knokke... had je de overwinning verwacht of zelf een podium plaats in gedachte?

Ik had deze overwinning niet echt verwacht . Omdat Pebbles nogal onvoorspelbaar is probeer ik me niet te veel te fixeren op één proef. Maar ik weet wel dat als hij een goede dag heeft, hij fenomenaal kan zijn. Dat heeft hij zondag weer eens laten zien.

Je paard is een topper, toch in de wandelgangen wordt gefluisterd niet de eenvoudigste, wat is je mening?

Hij is inderdaad niet de eenvoudigste. Ik zou zelf durven zeggen dat hij heel complex is. Omdat ik hem ondertussen al heel goed ken, weet ik hoe ik hem moet benaderen en is die moeilijkheid in feite verdwenen... De momenten dat ik alles voor elkaar heb met hem, is hij gewoon beter en sneller dan alle andere paarden. Het is mijn doel om nu nog meer regelmaat te krijgen in zijn prestaties. Als me dat lukt, dan wordt hij echt een wereldtopper.



Heb je speciaal toegewerkt naar deze GP? Het weekend voor Knokke Hippique was je  aanwezig op de beker van België en niet aan het werk tijdens een internationale wedstrijd.

Ik heb niet speciaal naar deze GP toegewerkt. Het is wel één van de  mooiste 5-sterren van het jaar dus het was wel de bedoeling om er een mooi resultaat neer te zetten. De week ervoor was ik op de beker van België omdat ik dat een geschikte wedstrijd vond om mijn jongere paarden op te bouwen. En het is leuk om nog eens op wedstrijd te zijn in mijn eigen streek .

Wat is de verdere planning voor dit seizoen?

Pebbles zijn volgende wedstrijd is de internationale CSI5* in Ascona volgende week. De CSI5* van Brussel  (Stephex Masters) staat ook nog op zijn programma dit seizoen.

Wat is de leukste reactie die je tot op vandaag hebt mogen horen na je GP -winst?

De leukste reactie was van Damian, de groom van John Whitaker: "Massive well done to you and Pebbles. Finally so happy for you you have no idea you deserve it more than any one..."